Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayında 139 Adet Yerli Malı Belgesi Verdi

11 Aralık 2023
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayında 139 Adet Yerli Malı Belgesi Verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kasım Ayı Yerli Malı Belgesi sayılarını açıkladı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından 139 adet Yerli Malı Belgesi verildi.

Türkiye genelinde Kasım 2023’te onaylanan Yerli Malı Belgesi sayısı bir önceki aya göre % 25,8 artış oldu.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 63’üncü maddesi uyarınca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan ve 13 Eylül 2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yerli Malı Tebliği (SGM 2014/35)’ne göre TOBB tarafından Kasım 2023’te 1583 adet Yerli Malı Belgesi onaylandı.

Tekirdağ genelinde Çorlu TSO en fazla Yerli Malı Belgesi veren oda oldu.

Odamız, Tekirdağ ili genelinde verilen yerli malı belgelerinin büyük bir kısmını düzenleyerek yüksek bir oranla sıraya girdi. Odamız Kasım ayında 139 adet Yerli Malı Belgesi verirken, Tekirdağ genelinde toplamda 236 adet Yerli Malı Belgesi verildi.