20 Ekim 2023
Çorlu TSO´da Deprem Riski ve Farkındalık Zirvesi Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası(Çorlu TSO) olarak; Bölgemizi depreme hazırlamak, olası bir depremde beklenen riskler konusunda bilinçlendirmek amacıyla, düzenlenen “Deprem Riski ve Farkındalık Zirvesi” yoğun bir katılım ile  Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.Zirvede; konusunda uzman Prof.Dr.Oğuz Cem Çelik - İTÜ Yapı ve Deprem Mühendisi, Prof. Dr. Tuncay Taymaz - İTÜ Sismoloji ve Jeofizik Mühendisi ve Dr.Öğr. Gör. Ahmet Bal - TNKÜ Yapı ve Deprem Mühendisi konu başlıkları ile katılımcılara deprem konusunda bilgi verdi.

“Çorlu TSO Olarak Üstlendiğimiz Görevleri Yerine Getiriyoruz”

Zirveye;  Çorlu Kaymakamı Sn. Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Sn. Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Bilgehan Yücel, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sn. Engin Türk, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Sn. EbuBekir Ulutürk, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Sn. Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Lokman Hakan Tecer,  Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn.İzzet Volkan,Partilerin İl ve İlçe Başkanları ve Üyeleri,  İl ve İlçe Protokolü, Oda ve Borsa Başkanları, Odamız Organ Üyeleri, Basın Mensupları ve üyeler katılımda bulundu.

“Bölgemizi Oluşabilecek Her Türlü Tehdite Hazırlama Hedefindeyiz”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgemizi geleceğe hazırlama konusunda hedefler belirlediğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Ekonomi ve sosyal kalkınmanın yanı sıra, bölgemizde oluşabilecek tehditlere karşı hazırlıklı olma gayretindeyiz. Bu doğrultuda Rektörlüğümüz işbirliğinde deprem konusunda farkındalık sağlamak için bir araya geldik. Konunun uzman isimleri oluşabilecek riskleri sizlere aktaracaklar. Bölgemiz için bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan zirveye katılımlarından dolayı;  Prof.Dr.Oğuz Cem Çelik - İTÜ Yapı ve Deprem Mühendisi, Prof. Dr. Tuncay Taymaz - İTÜ Sismoloji ve Jeofizik Mühendisi ve Dr.Öğr. Gör. Ahmet Bal’a plaket takdiminde bulundu.Akabinde; Deprem Riski ve Farkındalık Zirvesi’nde  depreme karşı hazırlıklarını yapıp duyarlı olan sanayiciler arasında yer alan; Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş., Coca-Cola İçecek A.Ş., Erak Giyim (Mavi Jeans) Sanayi ve Ticaret A.Ş., Can Tekstil Entegre Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Avrupa Serbest Bölgesi  Kurucu ve İşleticisi A.Ş., Zorluteks Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş., Penti Tekstil Çorap Sanayi ve Ticaret A.Ş., BAK-AY Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polifarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.  ve  Sistem Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye plaketleri takdim edildi.
Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri proje sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından; fakülte öğrencilerine emeklerinden dolayı plaketleri takdim edildi.

HABER GÖRSELLERİ