5 Ekim 2023

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası hizmet ve kalite standartlarında Avrupa’nın en büyük ödülünü alabilmek için Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile başladığı çalışmalar sonucunda Kalder EFQM Saha Ziyareti gerçekleşti.

Türkiye Kalite Derneği EFQM Baş Değerlendiricisi Nihal Göker, Baş Değerlendirici Yardımcısı Rahile Yeni, Değerlendirici Seher Öğütçü, Değerlendirici Ömer Faruk Can ve Değerlendirici Çiğdem Palalı tarafından gerçekleştirilen Saha Ziyaretinin kapanış toplantısına; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Tunalı, Başkan Yardımcısı Kaya Kumyol, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Adıgüzel, Elif Perçinoğlu, İsmail Korkut, Tamer Sert, Genel Sekreter İbrahim Karağöz ve birim sorumluları katılımda bulundu.

EFQM Modeli:

Üstün Performanslı kuruluşlar; tüm paydaşlarının beklentilerini karşılayan veya aşan üstün performans gösterir ve bu sonuçlarının sürdürülebilirliğini sağlar. EFQM Modeli, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (European Foundation for Quality Management) tarafından sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulmuş olan bir yönetim modelidir.  Ulusal Kalite Hareketi’nin temelinde yatan düşünce ve yaşam kalitesi, etkileri itibariyle; yaşam kalitesinin sürekli zenginleştirilmesi, yükseltilmesi ve yenilenmesini içeriyor. Bu Saha Ziyareti kapsamında KalDer, Çorlu TSO’nun EFQM (European Foundation for Quality Management – Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı)  Mükemmellik Modelini esas alarak öz değerlendirmeyi sürekli bir gelişim aracı olarak kullanmasını destekleyeceği ve bu bağlamda Çorlu TSO, tüm çalışanlarında ortak bilinç yaratmak hedefiyle mükemmellik yolculuğu haritasını belirlemiş oldu. Bu yola Çorlumuzun iş dünyasına daha iyi hizmet verebilmek ve hizmet süreçlerimizi daha iyi hale getirebilmek için çıktık. Aslında mükemmellik yolculuğuna çıkan sadece Odamız değil, 10 bine yakın üye firması ve ortak akılda birleşen kurumlarıyla tüm Çorlu'dur. Mükemmel bir Oda demek aslında o kentte ki ticari hayatın kalitesinin yükselmesi demek. O nedenle attığımız bu adım, uzun vadede üye firmalarımızı, Çorlumuzu ve Türkiye'yi ileriye taşımak, yaşam kalitesini yükseltmek anlamına gelmektedir.

HABER GÖRSELLERİ