Odamız ve QSI Belgelendirme Muayene ve Test Hizmetleri Ltd. Şti. İşbirliğinde Düzenlenen “Yeşil Mutabakat Sürecine Uyum Semineri” Online Olarak Gerçekleşti

22 Şubat 2022

Odamız ve QSI Belgelendirme Muayene ve Test Hizmetleri Ltd. Şti. işbirliğinde hazırlanan “Yeşil Mutabakat Sürecine Uyum” konulu seminer 22 Şubat 2022 Salı günü online olarak gerçekleşti.

Sunumunu Okay Kayhanlı’nın  yaptığı seminerde; ISO 14064-1:2018 Kurumsal Karbon Ayak İzi Bilgilendirmesi, Paris Anlaşması ve Yeşil Mutabakat İlişkisi, Kanun Gelişimi, Kapsamı, Hedefi, Fit For 55 Paketi İçeriği, Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (CBAM) Kapsamı, CBAM Uygulama ve Geçiş Süreci, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ile ISO 14064-1 Kurumsal Karbon Ayak İzi İlişkisi, Ülkemiz Açısından Riskler ve Fırsatlar, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kapsamına girmeyen tesislerin durumu ve ISO 50001:2018 Enerji Yönetimi ve Yeşil Mutabakat ilişkisi hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.