Bölgemiz İş Dünyasının Hedeflerini Büyütmek Amacıyla “Kobilerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunlar Çalıştayı” Gerçekleşti

3 Nisan 2019

Eurochambres – TOBB işbirliğinde yürütülen Türkiye – AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue) TEBD Projesi kapsamında, “KOBİ’lerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunları” konusundaki Çalıştay 2 Nisan 2019 Salı günü Odamız Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Perçin Bayındır, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Tunalı, Meclis ve Komite Üyelerimiz, TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri toplantıya iştirak etti.

Türkiye İle AB Arasındaki En Etkili ve Giderek Daha Da Güçlenen Diyalog Platformu, Oda Liderliğinde, İş Dünyası Tarafından Yürütülmektedir

AB ile olan ticari ilişkilerimizi daha dengeli kılmak adına KOBİ’lerimizin İhracatla ilgili yaşadıkları sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin hazırlanması amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan; “AB üyelik sürecine de katkı sağlıyoruz.  İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki diyalog platformlarına oda ve borsalarımızı dahil ediyoruz. Şunu açıkça ifade etmek isterim. Türkiye ile AB arasındaki en etkili ve giderek daha da güçlenen diyalog platformu, oda liderliğinde, iş dünyası tarafından yürütülmektedir. Yereldeki girişimcilerin, Avrupa’ya açılmasına imkan vermek bizim asli görevimiz. Neticede Türkiye kazanacak, Avrupa kazanacak, birlikte çalışıp birlikte kazanmış olacağız. İş dünyası olarak başlattığımız, bu win-win, yani kazan-kazan sürecinin, ülkeler bazında da yansıması olacağına inanıyoruz. Bu toplantımızın, ülkemiz iş dünyasına, odamız hizmet kapasitesine ve Türkiye-AB diyaloğuna katkı sağlayacağına inanıyorum. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sürdürmeye dün olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir. Türkiye odalar ve borsalar birliğimize ve tüm üyelerimize de her zaman bizimle birlikte oldukları, her çalışmamıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum.

Açılış konuşmasının ardından TOBB Avrupa Birliği Birimi TEBD Proje Ekibi Selvet Mergen, TEBD Projesi Bilgilendirme Sunumu, IGEDER Yönetim Kurulu Üyesi Kutan Fidanılarslan İSE Pazar Araştırması ve Pazara Girme Teknikleri  (Müşteri Bulma ve İlişki Oluşturma)  konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Çalıştay interaktif çözüm önerileri ve soru – cevap kısmıyla sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ