Çorlu TSO, Türkiye´de Tek Deri Mühendisliği Bölümüne Sahip Olan Ege Üniversitesi ve Bölgemiz Sanayisi Arasında Köprü Görevi Yapacak

20 Şubat 2019

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ve Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Ata Karavana Deri Sektöründe Üniversite - Sanayi İşbirliği'ni pekiştirmek, ilgili alanda nitelikli istihdamı artırmak ve sektörel tümleşik eğitim protokolünü istişare etmek amacıyla Odamızın davetiyle Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Manav, Odamız 4. Meslek Komite Üyesi Erhan Ayyıldız ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz’de hazır bulundu.

Adına Üniversite ile İş Dünyası Arasında Koordinasyon Noktasında Gerekli Desteği Odamız Olarak Vereceğiz

Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, ziyarette yaptığı konuşmada: "Deri sektöründe Üniversite-Sanayi işbirliğinin uygulanması ve geliştirilmesi, kurumlar arası sinerjinin artırılması adına üniversite ile iş dünyası arasında koordinasyon noktasında gerekli desteği Odamız olarak vereceğiz. Bu kapsamda; üniversite-sanayi işbirliğine destek veren Ege Üniversitesi'nin konusunda uzman öğretim üyeleri ile sanayicilerimize ait mevcut projelerin geliştirilmesi, yeni istihdamlar yaratılması, yeni projelerin değerlendirilmesi, özellikle deri sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla görüş birliği sağlanmıştır” dedi.

Aynı heyet daha sonra Çorlu Meslek Yüksekokulu ve Çorlu Deri Karma Organize Sanayi Bölgesine de ziyarette bulunarak Deri sektöründe Üniversite-Sanayi İşbirliğinin uygulanması konusunda istişarelerde bulundular.

HABER GÖRSELLERİ