Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan ve Meclis Başkanımız Erdim Noyan, TİM Başkanı İsmail Gülle ile Bölge Fırsatlarını Değerlendirmek Üzere Biraraya Geldi

31 Ekim 2018

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Erdim Noyan ve Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, 30 Ekim 2018 Salı günü Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığı görevine seçilen İsmail Gülle'yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler ve bölge fırsatlarını değerlendirdiler.

Bölgemizden 29 Ülkeye 680 Milyon Dolar İhracat Yapılmaktadır

Ziyarette Çorlu TSO’nun faaliyetlerinden ve projelerinden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; "Odamız konum açısından çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Nüfus bakımından çoğu ilden daha fazla nüfusa sahibiz. Seçimi kazanmamızdan sonraki kısa süreçte hem küçük ve orta ölçekli firmalarımız hem de sanayicimiz için bir çok çalışma yaptık. Nefes kredisi, dijitalleşme, Eximbank, arabuluculuk merkezi, ara eleman sorunu için eğitim işbirlikleri, Çorlu Alışveriş Fuarı (ÇAF) ve üyelerin eğitimi başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdik. Çorlu’da 1 Avrupa Serbest Bölgesi, Deri Karma OSB dahil 5 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Halen bölgemizden başta Fransa, Çin, İtalya, İngiltere gibi ülkeler olmak üzere toplamda 29 ülkeye 680 milyon dolar civarı bir ihracat yapılmaktadır. Artan OSB sayıları, İstanbul sanayisinin desantralizasyonu, Asyaport Limanı altyapı bağlantıları, Marmara Bölgesi Altın Ring Projesi, 3.köprü ve 3.havalimanı bağlantı yolları ve hızlı tren projesini de göz önüne aldığımızda Çorlu günden güne cazibe merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Çorlu bugün İSO 500 listesine 27 firmayla giriyorsa bu Çorlu’nun büyüklüğünü de ayrıca göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Çorlu, Marmara’nın En Önemli Merkezlerinden Biridir

Çorlu’nun ticaret ve sanayide bölgede lokomotif görevi gördüğünü ifade eden Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimize katma değer sağlayacak faaliyetler yürütüyor projeler üretiyoruz. İlçemiz, Türkiye'nin sanayi üretimi açısından en hızlı gelişmekte olan bölgesi Marmara'nın önemli merkezlerinden biridir ve Çorlu, gelişip değiştikçe buna liderlik etmekte olan odalarımızın görev ve sorumlulukları da günden güne artmaktadır” dedi.

Sanayi, İhracat ve Ekonomi İçin İki Kuruma da Büyük Sorumluluk Düşmektedir

TİM Başkanı İsmail Gülle, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren 61 ihracatçı birliğini, 27 ihracatçı sektörü, ihracatçılara ve ihracatçı birliklerine hizmet veren 13 Genel Sekreterliği ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmektedir. Türkiye sanayisinin, Türkiye ihracatının ve ekonomisinin gelişmesi için her iki kuruma da önemli görevler düşüyor. Sizlerin ziyareti bu anlamda büyük önem taşıyor. TİM olarak Çorlu TSO ile birlikte aynı hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.” Açıklamasında bulundu.

Ziyaret sonunda Çorlu TSO Başkanları tarafından TİM Başkanı İsmail Gülle’ye hediye takdim edildi.

HABER GÖRSELLERİ