Çorlu TSO Akademide Çek Konusundaki Güncel Gelişmeler ve Karekodlu Çek Uygulaması Semineri Gerçekleşti

3 Ekim 2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde hayata geçirilmiş olan "Karekodlu Çek" uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında 01.01.2017 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmiştir. Anılan tarihten bu yana bankalarca çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmemektedir. Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanmaktadır. Bu yolla piyasada çeke duyulan güvenin artırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmakta olup, dolayısıyla karekodlu çek uygulaması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesi de hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, 2017’den günümüze uzanan süreçte karşılıksız çek oranlarında düşüş gözlenmektedir.

Bu çerçevede Odamız ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde, tahsilat riski yönetiminde karekodlu çek sisteminin faydalarına değinilecek olan "Çek Konusundaki Güncel Gelişmeler ve Karekodlu Çek Uygulaması" 3 Ekim 2018 Çarşamba günü Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Kredi Kayıt Bürosu - İş Geliştirme Yöneticileri; Alper Yalçın ve Tufan Şener’in sunumlarıyla gerçekleşen seminerde katılımcılara bilgiler aktarıldı.