Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, "Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı"na Katıldı

9 Mayıs 2016

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, "Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı"na katıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gönül, her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında 8 Mayıs 2016 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa iştirak etti.

Konferansın açılışına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat AlbayrakAvrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Maliye Bakanı Naci AğbalEkonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker,İstanbul Valisi Vasip Şahin ile milletvekilleri katıldı.

İŞÇİNİN HAKKI KISITLANARAK KAZANÇ OLAMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konferansta gerçekleştirdiği konuşmada; "İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak işçiyi iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyacak önlemleri almayarak kazanç olmaz ve o kazanç bizim değerlerimizde haramdır" dedi.

İŞÇİNİN ÜZERİNE DE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR

İş kazalarının azaltılması için öncelikle bu konuda kendimizi düzeltmeli ve insanı merkeze alan bir anlayışı yürürlüğe sokmalıyız. İşçilerimizin de bu konuda dikkatli olması gerekir. Günlük hayatımızda şu manzaralarla çok karşılaşıyoruz. Hükumet önlemi almış, kuralı koymuş ama işçimiz bana bir  şey olmaz diye bu kurallara uymuyor. Hava sıcak diye bareti takmıyor, acelem var diye güvenlik kıyafetini giymiyor. İşçilerimizin son derece dikkatli olması verilen imkanları kullanması, eksiklik olduğunda da işvereni uyarması gerekir" açıklamasında bulundu.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLİNCİ ARTIRILMALIDIR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çalışma hayatının öznesinin insan olduğunu belirterek, "İş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatının asli bir unsurudur. Her şeyin ötesinde, insan hayatı bir ihmale kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Bu yüzden, iş sağlığı ve güvenliği bilincini arttırmak, dünyadaki tüm gelişmeleri özümseyerek global bir ortak aklı hayata geçirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Konferans konuşmaların ardından gerçekleşen sunumlar eşliğinde tamanlandı.

HABER GÖRSELLERİ