Çorlu TSO Başkanları, Çerkezköy TSO´nun Düzenlediği İftar Yemeği ve Vergi Ödül Törenine İştirak Etti

7 Temmuz 2015

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü Çerkezköy TSO (ÇTSO) tarafından düzenlenen iftar yemeği ve vergi ödül törenine, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'de katılımda bulundu.

Gerçekleşen organizasyona Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti ( AKP ) Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuova ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Trakya'da bulunan Oda ve Borsaların Başkanları teşrif ettiler.

Bölgedeki başkanlardan iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu’na özellikle mesleki eğitim ile vasıflı eleman konusu, ortaklıkları teşvik edecek mekanizmalar, Hayrabolu Karayolu’nun bir an önce bitirilmesi ve OSB’lerin demiryolu bağlantılarının sağlanması gibi sıkıntılar aktarıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, karayolları ile nakliyenin yüksek maliyetler getirdiğine işaret ederek, OSB’lerin demiryolu ile bağlantısı olmazsa olmaz, dedi. Hisarcıklıoğlu bölge için hızlı trenin önemine değindi. Vasıflı elaman konusunda yaşanan sıkıntılar için UMEM Beceri’10 Projesi’nden bahseden Hisarcıklıoğlu, bu projenin işadamlarının vasıflı eleman sorunun çözerken istihdam maliyetlerini de yüzde 18 oranında düşürdüğüne işaret etti. Hisarcıklıoğlu meslek liselerinin özel sektör eliyle yönetilmesi konusunun da gündemde olduğunu ve siyasilerden de destek gördüğünü anlattı.

Organizasyon, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ