Çorlu TSO Akademi Tarafından "KOBİ´lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi Semineri" Düzenlendi

11 Kasım 2019

Çorlu TSO ve Halk Sigorta A.Ş. işbirliğinde  11 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen“ KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi Semineri”  gerçekleşti.

Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşen seminerde konuşan Enis Emre Yaylak; “Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile KOBİ’lere yönelik oluşturulan Devlet destekli bir sistem uygulanmaya başlandı. Bu sistem ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riski teminat altına alınmaktadır. Mevcut uygulamada ciro kriterinden dolayı alacaklarını teminat altına alamayan KOBİ’ lere bu sistem ile ciddi bir imkân sunulmaktadır. KOBİLER için bu sistemin önemi büyüktür” dedi.