Çorlu TSO´da Torba Yasa´da Vergi ve Sosyal Güvenlik Konuları Semineri Gerçekleşti

7 Kasım 2014

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Çorlu Vergi Dairesi ve İŞTRAK tarafından düzenlenen Torba Yasa'da "Vergi ve Sosyal Güvenlik Konuları Semineri" 06 Kasım 2014 Perşembe günü Çorlu TSO Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya; Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Levent Şensoy, Çorlu Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Cüneyt Solak, Gelir İdaresi Grup Müdürleri; Mustafa Çelik, Şenol Gelen, Tekirdağ Vergi Dairesi Tahsilat Müdürü Celil Fidan, İŞTRAK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Abay ve İŞTRAK Yönetim Kurulu Üyeleri katılımda bulundular.

Tekirdağ Vergi Dairesi Tahsilat Müdür Vekili Celil Fidan gerçekleştirdiği sunumda, "Kapsama giren alacaklı kurumlar;Maliye Bakanlığı, Belediyeler, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon idareleridir. 213 sayılı vergi usul kanunu kapsamına giren vergiler ve vergi cezaları; 30.04.2014 tarihinden önceki dönemler. Beyana dayanan vergilerde 30.04.2014 tarihine kadar verilmesi gereken beyannameler. 2014 yılına ilişkin 30.04.2014 tarihinden önce tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi gibi vergi alacakları. 30.04.2014 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları konuları katılımcılara aktarıldı.

Toplantı soru - cevap şeklinde istişareler ile sona erdi.