Fırın İşletmeleri İçin Zorunlu Temel Gıda Hijyen Eğitimi
SAYIN ÜYEMİZ,
“ Gıda Hijyeni Yönetmeliği ”nin 21 inci maddesi ve “ TGK – Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ” nin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesine istinaden ; 20 Haziran 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında “ Ekmek Hijyeni Eğitimleri Protokolü ” imzalanmıştır.
Her 5 yılda bir yenilenen protokol gereği; fırınlarımızda; üretim, dağıtım ve satış aşamalarında çalışan tüm personelin, işyerlerinin bağlı bulunduğu Odaları kanalıyla “ Temel Gıda Hijyen Eğitimi”ne katılmaları gerekmektedir.
Halk eğitim tarafından verilen belgeler farklı belge niteliğinde olup, her iki belgenin alınma zorunluluğu bulunmaktadır.
Eğitim katılımı için, Odamız AR-GE Servisi İpek İPEKOĞLU ile irtibata geçilerek, 15.01.2024 Pazartesi saat 17:00 a kadar ek’te yer alan ilgili belgelerle müracaat edilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
İbrahim KARAĞÖZ
Genel Sekreter
Not: Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yapılan denetimler sırasında, çalışanların bu eğitime katılmadıklarının tespit edilmesi halinde; fırın sahibi gerçek ya da tüzel kişilere, 2024 yılı itibariyle; 5996 sayılı Kanunun 41 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi gereği; 73.143 TL idari para cezası uygulanacaktır.