Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelikte Son Tarih 31 Aralık 2023 Türkiye Olarak Hazır Mıyız?

25 Temmuz 2023

Odamız tarafından 2 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan ‘’Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında  Yönetmelikte  Son Tarih  31 Aralık 2023 Türkiye Olarak Hazır Mıyız?  ‘’ konulu eğitimimize katılımınızı rica eder, memnuniyet duyarız.

Eğitim İçeriği :  (Avrupa da REACH Yönetmeliği; Türkiye ise   Kimyasalların Kaydı,

Değerlendirmesi, İzni ve Kısıtlanması anlamına gelmektedir KKDİK Yönetmeliği Kimyasalların yurt dışından Türkiye ye girmeden önce kimyasal maddelerin kayıt yapılması, değerlendirmesi, kimyasalların insan sağlığı ve çevresel risklerin incelenmesi, izini ve kısıtlama süreçlerini) takibi hakkında çıkartılan yönetmelik ve yükümlülükleri.

KKDİK Yönetmeliği, insan sağlığı ve çevreyi kimyasalların olumsuz etkilerinden en üst düzeyde korumayı amaçlamaktadır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, KKDİK Yönetmeliği hükümlerine göre kimyasal maddelerin kayıt, değerlendirme, izin ve kısıtlama süreçlerini yönetecektir.

KKDİK'in temel amaçları;

İnsan sağlığını ve çevreyi kimyasalların zararlarından yüksek düzeyde korumak.

Kimyasalları piyasaya arz edenleri (üretici, imalatçı, ithalatçı) kimyasalların güvenli kullanımını sağlamaktan zorunlu tutmak.

Türkiye kimya sanayiinde rekabetin ve yenilikçiliğin arttırılmasını sağlamak

Maddelerin zararlı özelliklerinin değerlendirilmesinde kullanılan hayvan deneylerini azaltmak ve alternatif yöntemleri özendirmek.

Eğitim Tarihi: 2 Ağustos  2023

Eğitim Saati  : 14:00 – 17:00

Eğitmen: Ecem DEMİREL KIZILARSLAN

Yer: Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Eğitim Salonu

Eğitim Programı

14:00  -14:45    Turkish Reach yönetmeliği KKDİK sürecinde son durum nedir?

Kimler kayda gitmeli?

Kayıt yaptırmazsak ne olur?

15:00 – 15:45    Yönetmelik bize ne söylüyor?

16:00 – 16:30    Kayıt Süreci ,

Tek temsilcilik süreci,

Kimyasal Değerlendirme  Uzmanlığı bize neleri getiriyor?

16:30 – 17:00     Soru - Cevap

Eğitimlerimize https://www.corlutso.org.tr/akademi (Çorlu TSO Akademi) adresinden başvurmanız dahilinde kaydınız gerçekleşecektir.

Not: Eğitimimize  kayıt yaptırıp katılım gösteren tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilecektir. Eğitimimiz Ücretsizdir.