Çorlu TSO Başkanları Tekirdağ Valiliği Tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Onuruna Düzenlenen Yemeğe İştirak Ettiler

9 Aralık 2013
Çorlu TSO Başkanları Tekirdağ Valiliği Tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Onuruna Düzenlenen Yemeğe İştirak Ettiler

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından sanayici ve işadamlarımızın katılımıyla onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yemekte yaptığı konuşmasında;
"Sayın Başbakanımıza, başlangıcından bugüne kadar gerek Ergene Havzası'nın korunması çalışmaları ve gerekse şehrimize yapılan diğer yatırımlardaki desteklerinden dolayı 853 bin Tekirdağlı hemşehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bugün açılışı yapılan toplam yatırım bedeli 1 milyar lira olan toplam 216 eser ve hizmet ilimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun" dedi.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, onuruna verilen yemekte yapmış olduğu konuşmada; "Tekirdağ yapılan yatırımlarla yükseliyor. Bugün 1 milyar lira tutarındaki 216 yeni tesisin açılışını yaptık. Büyükşehir olmasıyla Tekirdağ, Trakya'nın lokomotifi haline gelecektir. Büyükşehir hizmet demektir. Tekirdağ ile birlikte tüm Trakya'ya Avrupa standartlarında hizmetler gelecektir.Ergene Nehri'nin ve Ergene Havzası'nın temizlenmesi için Eylem Planımızı 2011 yılında açıkladık. Bu Eylem Planı, 15 başlıkta 3,2 milyar liralık yatırımla desteklenen büyük bir ıslah ve koruma planıdır. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı şimdi bunu TRAGEP ile destekliyoruz. Üretimle ve yapılan yatırımlarla, İnşallah 2023 yılında Türkiye, dünyanın 10 büyük ülkesinden birisi haline gelecek" dedi.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan onuruna verilen yemeğe; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu, Milletvekillerimiz, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çorlu TSO Meclis Üyeleri; Serkan Ercili ve Yavuz Uylaş, STK temsilcileri, Sanayici ve İşadamlarımız katıldı.