Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, İktisadi Kalkınma Vakfı´nın (İKV) 53. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldı

7 Temmuz 2015
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, İktisadi Kalkınma Vakfı´nın (İKV)  53. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katıldı

İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) 53. Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü İstanbul TOBB Plaza’da gerçekleşti.  İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömer Cihad Vardan'ın yerine Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, başkanlığa getirildi.

Toplantıya;  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'de katılımda bulundu.

İKV'Yİ HEP YUKARIYA TAŞIMAYI HEDEFLEDİK

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan eski İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan, 16 Ocak 2014 tarihinde göreve geldiklerini ve o günden bugüne İKV’yi hep yukarılara taşımayı hedeflediklerini söyledi. Vardan, son 10 yılda İKV yönetimlerinde yer alarak İKV’nin her yeni dönemde Türkiye’nin AB’ye katılım süreci doğrultusunda kararlılıkla ve doğruluktan ayrılmadan çalıştığına şahit olduğunu belirtti.

Son dönemde Türkiye-AB ilişkilerinde geçmiş zamana not edilecek gelişmelerden bahseden Ömer Cihad Vardan, 2,5 yıllık bir aranın ardından 22. Faslın müzakerelere açıldığını, Geri Kabul Anlaşması’nın imzalanarak vize serbestliği sürecine ilişkin görüşmelerin başladığını, KKTC ile Rum kesimi arasında görüşmelerin tekrar başladığını ve 17. Faslın açılmaya hazır olduğunu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Ticaretten Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström’ün, iki taraf arasında Gümrük Birliği’nin modernizasyonu sürecinin başlatılmasına ilişkin mutabakata varıldığını anlattı.

İKV'NİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEKTİR

İstanbul Sanayi Odası(İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ise kurucuları arasında İSO’nun da olduğu İKV’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı çalışmalar yapacağına inandığını söyledi. Bahçıvan, geçen yıl İKV başkanlığına seçilen ve İSO Meclisi’nin de üyesi olan Ömer Cihad Vardan’ın diyaloğa ve iş birliğine önem veren bir yaklaşımla İKV’nin çalışmalarına çok değerli katkılarda bulunduğunu belirtti. Hem Vardan’a hem de bugüne kadar İKV’nin çalışmalarına katkı sağlayan herkese İSO adına teşekkür eden Bahçıvan yeni yönetimi kutlayarak başarılar diledi.