Çorlu TSO üyeleri "TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi"nde Biraraya Geldi

16 Mayıs 2014

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerine yönelik olarak düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında 14 - 15 ve 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Odamız Konferans Salonu'nda "TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi" düzenlendi.

Eğitmen Tuncer Saracık'ın sunumları ile gerçekleşen eğitimde; TSE belgelendirme prosedürü, kalite ile ilgili temel kavramlar, kalitenin gereksinimleri, kalite yönetim sistemlerinin ve belgelendirmenin faydaları, kalite yönetim sistemlerinde organizasyon yapısı, TS EN ISO 9001 Standard maddelerinin yorumlanması ve pratik ve örnek çalışmalar hakkında bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Kalite yönetim sistemini açıklayan Tuncer Saracık; "Birbiriyle ilgili olan veya karşılıklı etkileşimde bulunan elemanlar takımına 'Sistem' denir. Yönetim sistemi ise politika ve hedefleri oluşturmak ve bu hedefleri gerçekleştirmek için kullanılan sistemdir. Son bir unsur olan Kalite yönetimi; bir kuruluşu kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sistemine denir" dedi.