Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu TOBB Oda / Borsa Başkanları İstişare Toplantısına Katıldı

14 Ağustos 2012

TOBB Oda / Borsa Başkanları İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde, 13 Ağustos 2012 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu katılımda bulundu.

365 Oda/Borsa başkanı ile biraraya gelen Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmasına, güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istediklerini belirterek başladı.

Her alanda birlik ve beraberlik vurgusu yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada bir istikrar adası olarak görüldüğünü söyledi. "Her tarafımızda ateş varken Türkiye'yi istikrar adası olarak tutmak istemeyenler var" diyen Hisarcıklıoğlu, birlikte rahmet ve bereketi sağlayabilirlerse Türkiye'nin kazanacağını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, "en kötü günlerde, bizim hasletimiz bir ve beraber olmak. Ancak iyi günlerde de bir ve beraber olmalıyız" dedi.

Son günlerde komşu ülkelerde yaşanan olayları da değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Bizi de tuzağa çekmek istiyorlar" diyerek şunları söyledi: "Huzur olmadan ticaret, ticaret olmadan zenginlik olmaz. Zenginliği toplumun en alt noktalarına kadar yaymak istiyorsak huzurumuzu bozmak isteyenlere müsaade etmemeliyiz".

Ekonomik büyüme

2012 yılı ekonomik gelişmeleri de değinen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2012 ilk çeyreği itibariyle büyümenin yüzde 3,2 olduğunu, bu büyümede dış ticaretin rol oynadığını söyledi.

Bu yıl büyümenin yüzde 4'ün altında kalacak gibi gözüktüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: "bunun altında, Batı Avrupa'daki ekonomik krizin Türkiye'ye yansımaması için ekonomi yönetimi tarafından ekonominin soğutulmak istemesi yatıyor. Ama bunun Türkiye'ye ters bir etkisi, Türkiye yüzde 5 büyürse işsizlik sayısında azalma yapmamış olur. İşsiz sayımızı azaltabilmek için yüzde 5'in üzerinde büyümeliyiz. Geçen yıl Türkiye yüzde 8,5 büyürken tarihi bir rekor kırdık. 1 milyon 700 bin işçiye istihdam sağladık. Bugüne kadar tarihimizde olmamış bir şey yaptık. Bunun 1 milyon 100 bini resmi rakamlara yansımış durumda. Bu Türk özel sektörünün kayıt altına girerek büyüdüğünün bir göstergesidir".

Hisarcıklıoğlu, bankacılık sektörüne eleştirilerde de bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak büyük çalışmalara imza attıklarını, Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan değişiklikler, Anayasa Platformu toplantıları, UMEM Beceri'10 projesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin bunlardan bazıları olduğunu ifade etti.