V. Saraybosna Yatırım Forumu ve Projeler

Tarih     :15/05/2014

Sayı       : 5341

İlgi: TOBB’nin 12.05.2014 tarihli ve 0411/9600 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Bosnia Bank International (BBI) ve İslam Kalkınma Bankası organizatörlüğünde, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde, 14-15 Mayıs 2014 tarihlerinde Saraybosna’da V. Saraybosna Yatırım Forumu gerçekleştirileceği belirtilmekte ve Balkan ülkeleri arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek, yatırım ve ticari ilişkileri arttırmak amacıyla düzenlenen Konferans’ın her sene bölgenin önde gelen hükümet temsilcilerini ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdiği ifade edilmektedir.

TOBB son dört senedir Sponsor olarak destek verilen bahse konu Forum’un bu seneki katılımcıları arasında Dış İşleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Mujanoviç, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, Katar Dış İşleri Bakanı Dr. Khalid bin Mohammed Al Attiyah ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. AhmadMohamed Ali yer almaktadır.

Bütün konuşmacıları ve oturumların detaylarını içeren güncel program Konferans’ın resmi internet sitesinde (www.sarajevobusinessforum.com) yer almaktadır. Ayrıca, Konferansa kayıt yaptıran 161 sektörel Projeye http://www.sarajevobusinessforum.com/en/conference/projects-2014 adresinden ulaşılabilmektedir. Konferansa katılma imkanı bulamayan firmalarımızın da Projeleri incelemesinde fayda görülmektedir.

Konferansa katılım ücreti 400 Euro olup, TOBB aracılığıyla başvuranlara 200 Euro indirim sağlanacaktır. Katılımcılar yol ve konaklama planlamalarım kendileri yapacaktır. Katılmak isteyenlerin Birliğimize (Damla Çağlar, [email protected]) başvurmaları gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.