Gambiya Yatırım ve Ticaret Olanakları Forumu

Tarih     :30/05/2014

Sayı       : 5843

İlgi: TOBB'nin 26.05.2014 tarihli ve 0411/10564 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, DEİK/Türk-Gambiya İş Konseyi tarafından 3 Haziran 2014 tarihinde İstanbul, TOBB Plaza'da 09.30-15.00 saatleri arasında Gambiya Ticaret, Sanayi, İstihdam ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Sayın Abdou Kolley ve beraberindeki heyetin katılımlarıyla Gambiya Yatırım ve Ticaret Olanakları Forumu düzenlenmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Gambiya'nın son yıllarda mali, finansal ve ekonomik alanlarda gerçekleştirdiği reformlar sonrasında makroekonomik istikrarı sağlamış olduğu ve son altı yıl içerisinde yıllık ortalama yüzde 5-6 oranında büyüme sergilediği belirtilmektedir. Ayrıca, ülkede özellikle tarım, balıkçılık ve turizm gibi pek çok sektörde önemli yatırım fırsatlarının bulunduğu ifade edilmekte olup, etkili bir liman sistemi ve havayolu ağına sahip olan Gambiya'nın, tüm Batı Afrika için mal ve hizmetlerin ithalat, yeniden ihracat ve dağıtımında tercih edilen bir konumda olduğu bildirilmektedir.

Bu kapsamda, ülkedeki tarım, balıkçılık, turizm, enerji, paketleme sektörleri başta olmak üzere mevcut yatırım olanaklarına ilişkin Gambiya Ticaret, Sanayi, İstihdam ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Sayın Abdou Kolley, Gambiya Yatırımları ve İhracatı Destekleme Ajansı (GIEPA) yetkilileri ve Gambiya özel sektör temsilcileri ile ikili görüşme imkanı sunacak söz konusu Forum'a ilişkin katılım formuna ve detaylı bilgiye TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurtiçi Etkinlikler" bölümünden ulaşılmaktadır.

Ayrıca, toplantı dili İngilizce olup, GIEPA tarafından iletilen Gambiya'daki Proje Fırsatlarına ilişkin bilgiler ile Gambiya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından iletilen özel sektör işbirliği teklifleri http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/4796 linkinde yer almaktadır.

Katılmayı arzu eden kurum ve kuruluşların katılım teyitlerini, söz konusu katılım formunu eksiksiz doldurarak DEİK'e (Berat Oğuz, Tel: 0212 339 5005, E-mail: [email protected]) en geç 2 Haziran 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.