“İşgücü ve Ara Eleman Temini” Probleminin Çözümü Amacıyla Odamız 16. Meslek Komitesi; Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürüne Ziyarette Bulundular

23 Temmuz 2018
“İşgücü ve Ara Eleman Temini” Probleminin Çözümü Amacıyla  Odamız 16. Meslek Komitesi; Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürüne  Ziyarette Bulundular

Odamız  16. Meslek Komitesinin 06.06.2018 tarihinde gerçekleşen olağan toplantı kararına istinaden; Sektördeki işgücü ve ara eleman temini probleminin çözüme ulaştırılması amacıyla 10.07.2018 tarihinde Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Kelleci’ye ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ziyarete Odamız 16. Meslek Komite Başkanı Harun Yerce, Meslek Komite Üyeleri; Ramazan Yaman, Cengiz Kesir ve Merdol Sevgili ile Odamız Proje Servis Görevlisi Gülbahar Küçük katılmıştır.

Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Kelleci tarafından karşılanan yöneticilerimiz öncelikle kendilerini tanıtmış olup, ziyaret amaçlarını anlatmışlardır. Çorlu TSO 16. Meslek Komite Üyeleri Çorlu’daki firmaların büyük bir kısmının ara eleman sıkıntısı yaşamakta olduğunu belirtmişler ve Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ile işbirliği yapılarak bu sorunun nasıl çözülebileceği görüşülmüştür.

Çorlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Kelleci meslek lisesinden mezun öğrencilerin %5’i ile %10’u kendi mesleğini icra ettiğini belirterek öğrencilerin neden tercih etmediklerinin araştırılması iyileştirilmelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Çorlu Mesleki Eğitim Merkezine gerçekleştirilen ziyarette; Bölgedeki ara eleman ve işgücünün eksikliğinin çok olduğu bu konuda neler yapılabileceği görüşülmüş olup; Meslek Liselerinin atölyelerinin sanayinin içerisinde yer alması, Ara elemanların maaşlarının asgari ücretten yüksek olması, Meslek Liselerinde modüler eğitimin yaygınlaştırılması, İşletmelere ödenen devlet desteğinin öğrencilere verilmesi, Meslek Liselerine atölyelerin kurulması, İlk 10’a giren öğrencilere iş garantisi verilmesi, Tematik meslek lisenin Çorlu’da kurulması, Meslek Liselerinin firmalardaki staj imkanlarının 11. Sınıftan itibaren başlatılması, Meslek Lisesi öğretmenlerinin de firmalarda pratik yapması konularında önerilerde bulunulmuştur.