Müşterİ Önerİ/Şİkayet Panelİ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ POLİTİKASI

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, kalite  değerleri  çerçevesinde, güvenilirlik, dürüstlük, liderlik ilkelerine bağlı, üye odaklı yönetim anlayışı ile;

• Odamıza ulaşan şikayetlerin şeffaf, objektif, adil ve gizlilikle ele alındığını,
  • Müşterilerimizin şikayet, talep, başvuru ve önerilerini Odamıza kolaylıkla ve ücretsiz iletebildiğini,
  • Kendimizi müşterinin yerine koyarak, empatik yaklaşım ile hizmetlerimizin verildiğini,
  • Müşteri memnuniyetinin temelinde çalışanlarımızın olduğunu, aynı şikayetin tekrar oluşmaması için gerekli düzeltici faaliyetlerin gerçekleştirildiğini,
  • Teknolojiyi yakından takip ederek müşteri ihtiyaçlarına yenilikçi çözümlerin sağlandığını,
  • Müşterilerimize sunulan hizmetlerde en hızlı reaksiyon süresinin sunulduğunu,
  • Şikayetlerin yasal şartlara, kanunlara, yönetmeliklere uygun, sürekli iyileştirmeler ile  çözümlerinin sağlandığını,
  • Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi şartlarına uygun olarak Odamızın   tüm üyeleri, çalışanları ve diğer paydaşlarına taahhüt ederiz.
MÜŞTERİ ŞİKAYET YÖNETİM SÜRECİ

Müşteri Şikayet İletişim Kanalları

Çorlu TSO , tüm iletişim kanallarından iletilen şikayetleri kayıt altına alır ve hizmetlerini iyileştirme yönünde bir fırsat olarak değerlendirir.

Çorlu TSO şikayet kabul yollarından en az birini ücretsiz tutmayı taahhüt eder. Bu taahhüt doğrultusunda  telefon ve fax dışında kalan diğer iletişim kanallarından gelen şikayetleri  ücretsiz kabul etmektedir.

Bildirimleri Kayıt Altına Alma

Üyelerimiz tarafından iletilen şikayetler farklı kayıt numaraları altında kayıt edilir ve üyemizin tercih ettiği geri dönüş kanalına göre, kayıt altına alındığına dair bilgilendirme yapılmaktadır. Paylaşılan her türlü kişisel bilgi gizlilik politikası doğrultusunda muhafaza edilmektedir.

Şikayetin İncelenmesi ve Değerlendirilmesi

Çorlu TSO kendisine ulaşan şikayetin önceliğini göz önüne alarak makul bir çabayla araştırma gerçekleştirir.

Hızlı bir çözüm bulunamıyorsa, şikayetçinin yerinde incelemelerde bulunmak için ziyaret gerekebilir. Müşteri Memnuniyet Yönetim Temsilcisi elde ettiği bulguyu Çorlu TSO’da  şikayetin muhataplarına incelemeleri için gönderir.

Geri bildirimlerin çözümlenme süreleri şu şekilde belirlenmiştir;

Acil öncelikteki geri bildirimlerin 3 iş günü,

Normal öncelikteki geri bildirimlerin 5 iş günü,

Düşük öncelikteki geri bildirimlerin 7 iş günü içerisinde kapatılması sağlanır.

Nihai Bilgilendirme

Müşteri şikayetlerinin mümkün olan en kısa sürede yanıtlanması Odamızın önceliklerindendir. İletilen tüm şikayetler objektif ve adil olarak değerlendirir, üyelerimiz kendisine iletilen bilgilendirmeden memnun olduğunda şikayet kaydı sonuçlandırılır.

Sürekli İyileştirme

Şikayetlerin yinelenmesini engellemek amacıyla düzeltici faaliyetler belirlenerek süreçlerimizi sürekli revize ederiz. Yapılan iyileştirme faaliyetlerin etkinliği sürekli izlenir.

ÇORLU TSO GERİ BİLDİRİM FORMU