Bölgesel Kalkınmada AR-GE ve İnovasyon

Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2017

Proje Başlangıç Tarihi: 09 Mayıs 2017

Proje Süresi : 12 ay

Proje Konusu: . Çorlu da bulunan KOBİ’lerin AR-GE ve İnovasyon alanlarında kurumsal altyapı ve kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayarak kısa vadede firmalara, uzun vadede de bölge ekonomisinin gelişimine destek olmak,

Açıklama: Proje kapsamında;

-          Odamıza kayıtlı üretim yapan ve kapasite raporu bulunan 765 KOBİ’ye anket çalışması yapılarak bölgemizin AR-GE ve İnovasyon analizi yapılacaktır.

-          Çorlu’nun demografik yapısı ve şehir özellikleri belirlenecektir.

-          Bölgemizdeki AR-GE ve İnovasyon potansiyeli tespit edilerek, analiz edilecektir.

-          Analiz akabinde yılda 2 defa olmak üzere ihtiyacı olan Odamız üyesi KOBİ’lere ücretsiz geniş kapsamlı AR-GE ve İnovasyon ve Marka ve Patent eğitimleri verilecektir.

-          Odamız dahilinde AR-GE Birimi kurulacak ve AR-GE Birimine personel istihdamı sağlanacaktır.

-          İlgili personelimiz tarafından ilk etapta eğitimlere katılan üyelerimize ve analiz çıktısı doğrultusunda ihtiyacı belirlenen KOBİ’lerimize AR-GE ve İnovasyon konularında ziyaretler düzenlenerek saha çalışması ile ücretsiz teknik destek sağlanacaktır.

-          Bölgenin AR-GE ve İnovasyon Analiz Raporlarının broşürler halinde tüm üyelerimize ücretsiz dağıtımı yapılacaktır.

-          Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. ile ortak olarak bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, üye firmalar ve özellikle ilgili KOBİ’lerin katılımı ile AR-GE ve İnovasyon konulu Ortak Akıl Toplantısı düzenlenecektir.