TPS-OIC Yuvarlak Masa Toplantısı

31 Mayıs 2024

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB ‘nin 30.05.2024 tarih ve  5459 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda; İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Devletler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Müzakereleri Komitesi 3. Bakanlar Toplantısı yan etkinliği olarak Birliğimizce "TPS-OIC Yuvarlak Masa" toplantısı gerçekleştirilecektir. Açılış konuşması Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat tarafından yapılacaktır.
10 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Hilton Bomonti Oteli'nde düzenlenecek olan bahse konu "Yuvarlak Masa" toplantısı, uzman konuşmacıların katılımıyla bilgi edinme ve istişare imkanı sunacaktır: · Sürdürülebilir ve Dayanıklı Değer Zincirleri İnşa Etmek · Hizmet Ticaretini Çeşitlendirmek ve Geliştirmek · Sınır Ötesi E-Ticareti Geliştirmek Yuvarlak masa kapsamında ayrıca, İSEDAK 40. Yılı dolayısıyla Kasım ayında İstanbul'da Birliğimiz ve İslam Odası işbirliğinde gerçekleştirilecek olan "OIC İş Dünyası Liderleri Zirvesi" hakkında Dr. Yusuf Khalawi tarafından bir sunum yapılacaktır.
Bahse konu etkinlik kapsamında ayrıca, merkezi İstanbul'da bulunan OIC Tahkim Merkezi Genel Sekreteri Dr. Umar Oseni tarafından "İslam Tahkim Merkezi" hakkında sunum yapılacaktır.
Taslak Program ekte sunulmuştur. "TPS-OIC Yuvarlak Masa" toplantısına katılım teyidinizi, 7 Haziran 2024 tarihinde kadar [email protected] adresine bildirilmesinden memnuniyet duyulacaktır.

Bilgilerinize sunarız