Tekirdağ Sanayisinin Sorunlarının Görüşülüp Değerlendirildiği Toplantı Gerçekleşti

23 Mayıs 2024

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen, T.C. Sanayi ve Teknoloji  Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İNAN’ın iştirak ettiği Tekirdağ sanayisinin sorunlarının görüşülüp değerlendirildiği toplantı gerçekleşti.

Toplantıya; Tekirdağ Valisi Sayın Recep SOYTÜRK, Çorlu Kaymakamı Sayın Murat EREN, Ergene Kaymakamı Sayın Kadir DUMAN, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sayın Gökhan GÜRBÜZEROL, Çerkezköy Kaymakamı Sayın Nazmi GÜNLÜ, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet VOLKAN, Meclis Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Erdim NOYAN, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz GÜNAY,      T.C. Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı Sanayi Bölgeleri  Genel Müdürlüğü  Daire Başkanı  Sayın Orhan KILINÇ, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Ömer BİLEN, Teşvik  Uygulama  ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Sait CORDAN, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Erol ÖKTEN, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Fuat ŞİMŞEK, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Yücel ÖZKARA, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Fahrettin AKÇAL, Kurum Müdürleri, OSB’ler ve Sanayiciler katılım sağladı.

Toplantıda; DSİ 11. Bölge Müdürü Sayın Faruk YÜCEGÖK; Meriç Nehri Tekirdağ Çorlu-Çerkezköy Endüstri ve Kullanma Suyu Temini  Projesi”, Çerkezköy OSB Bölge Müdürü Sayın Faruk F.Çiğdem BAYKAL; Çerkezköy OSB’ tarafından yapılması planlanan Yoncalı Barajının durumu hakkında, Çerkezköy OSB ve Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB Bölge Müdürleri tarafından; OSB’lerde  atıksu arıtma tesislerinde (A.A.T.) arıtılan suların geri kazanımı çalışmaları yürüten OSB’lerin bilgi vermesi ve değerlendirilmesi, Velimeşe OSB, Çerkezköy OSB ve Deri İhtisas ve Karma OSB Bölge Müdürleri tarafından atıksu arıtma tesislerinden çıkan çamurun bertarafı konusunda  çalışma  yürüten OSB’lerin bilgi vermesi ve değerlendirilmesi, TCDD 11. Bölge Müdür Yardımcısı tarafından; Islahtan gelen OSB’lerde yaşanan kamulaştırma sorunlarının müzakeresi, OSB’lerin demiryolu entegrasyonu konusunun değerlendirilmesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Faruk Yücel ÖZKARA tarafından; Altyapı, elektrik, telekom, doğalgaz vb. diğer sorunların değerlendirilmesi, Model Fabrika hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Çorlu TSO Meclis Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Erdim NOYAN; “ Bugüne kadar Bakanlığımızın her konuda desteğini aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Çok verimli bir toplantı olmasını diliyorum. Sayın bakanımızın yardımlarını temenni ediyor ve verimli bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı  İzzet VOLKAN; “Çorlumuz, Tekirdağ’ımız Türkiye’nin en büyük üretim bölgelinden bir tanesidir. Bizde Türkiye ekonomisi ve sanayisiyle paralel olarak ülkemizin ihracatını artırmak için durmadan çalışıyoruz. Bu doğrultuda ülkedeki zorluklar dışında bölgesel olarak yaşadığımız birtakım zorluklar var. Bunların çözümü için, bugün bizlerle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bizler ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için durmadan çalışacağız. Sizlerin de bu konuda yanımızda olduğunuzu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji  Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İNAN; “Tekirdağ bölgesi kritik konumlu sanayi bölgelerinden biridir. Fakat sanayisini ve lojistik potansiyelini düşündüğümüzde Tekirdağ’ın potansiyelinin bugünkünün çok daha fevkinde olduğunun kanaatindeyiz. Dolayısıyla bu potansiyeli nasıl daha ileriye taşıyabiliriz bunun  peşindeyiz. Tabi bunu yaparken geçmişten gelen sorunları da çözerek ilerlemeliyiz” dedi.

Tekirdağ Valisi Sayın Recep SOYTÜRK; “Tekirdağ sanayisinin sorunlarının görüşüleceği bu toplantıda beraber konuşarak inşallah daha somut  ve ortak bir nokta koyarak çalışmalarımıza devam ederiz. Toplantıda konuşulan sorunları da çözeriz. Özellikle OSB’leri ilgilendiren konuları Sayın Bakanımıza iletmekten çekinmeyin. Çünkü Sayın Bakan Yardımcımızın çok yönlü bir bakış açısı var. Dolayısıyla farklı çözüm noktalarına bakarak sorunu giderme anlamında faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Toplantının sonunda; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet VOLKAN, T.C. Sanayi ve Teknoloji  Bakan Yardımcısı Sayın Oruç Baba İNAN’a hediye takdiminde bulundu.

HABER GÖRSELLERİ