Ergene Havzası Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı Çorlu TSO´da Gerçekleşti

31 Ekim 2014
Ergene Havzası Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı Çorlu TSO´da Gerçekleşti

T.C. Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen "Ergene Havzası Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı" 31 Ekim 2014 Cuma günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcıları, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof.Dr.Cumali Kınacı, Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceylan, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Üyesi Mehmet Elverdi,DSİ yetkilileri, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı yaptı. Ardından Ergene Havzası Koruma Eylem Planı Koordinatör Valisi Ali Yerlikaya bir konuşma yaparak, eylem planının uygulamaya girdiği tarih olan Mayıs 2011 tarihinden bugüne, yaşanan süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda "Ergene Havzası Koruma Eylem Planı" hakkında Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaarslan bilgiler verdi.

Devlet ve Su İşleri Tarafından Yapılan Dere Islah Çalışmaları, Taşkın Koruma, Yer altı Suyu Kontrolü, Sulama ve Depolama Tesislerinin İnşaatı" konusunda Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı katılımcılara bilgiler verdi.
Sonrasında, sırasıyla; DSİ Atıksu Dairesi Başkanı Mehmet Ertan Taşkınsoy, "Belediye Atıksu Arıtma Tesislerinin DSİ tarafından Kurulumu" DSİ Edirne 11.Bölge Müdürü Adil Sabancı, "DSİ tarafından yapılan Dere Islah Çalışmaları, Taşkın Koruma, Yer Altı Suyu Kontrolü, Sulama ve Depolama Tesislerinin İnşaatı" ; Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceylan, "Tekirdağ İlindeki Sanayi Atıksularının Arıtımı ve Marmara Denizi'ne Derin Deşarjı" ; Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, "Ergene Havzası'nda Çevresel Denetim Faaliyetleri ve Katı Atık Yönetimi" hakkında sunum yaparak, konuları ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdiler. Toplantı, sunumların sonrasında soruların cevaplanmasıyla sona erdi.