Odamız Tarafından Düzenlenen Fırın İşletmeleri İçin Zorunlu Temel Gıda Hijyen Eğitimi Gerçekleşti
“Gıda Hijyeni Yönetmeliği ”nin 21 inci maddesi ve “ TGK – Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ” nin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesine istinaden ; 20 Haziran 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında “ Ekmek Hijyeni Eğitimleri Protokolü ” imzalanmıştır.
Her 5 yılda bir yenilenen protokol gereği; fırınlarımızda; üretim, dağıtım ve satış aşamalarında çalışan tüm personelin, “Temel Gıda Hijyen Eğitimi”ne katılmaları gerekmektedir.
Bu kapsamda Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından Odamızda düzenlenen “Temel Gıda Hijyen Eğitimi” gerçekleşti.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Sayın Kenan Kalk’ın açılış konuşmasını yaptığı eğitimde Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Sayın İbrahim Onat konu ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.
Eğitimin sonunda; katılımcılar sınava girip belgelerini almaya hak kazandılar.