Enis Sülün, NKÜTEK Yönetim Kurulu Toplantısı´na Katıldı

28 Kasım 2014
Enis Sülün, NKÜTEK Yönetim Kurulu Toplantısı´na Katıldı
  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, 27 Kasım 2014 Perşembe günü Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKÜTEK) A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısına iştirak etti.

NKÜ Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı, A.Şehabettin Küçükyazıcı ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay katılımda bulundular.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversite'nin gelmiş olduğu noktayı aktararak "Üniversitemiz dinamik yapısıyla, değişen ve gelişen, dünyaya uyumlu bir şekilde kendini sürekli yenileyen bilimsel çalışmalarla bilgiyi üreten ve yöneten, bununla geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef edinen bir üniversitedir. Bu doğrultuda geçen yıllara oranla hızlı bir büyüme kaydetmiştir. 2010 yılında akademik personel sayımız 600, idari personel sayımız 280 iken 2014 yılında akademik personel sayımız 953, idari personel sayımız 471 olmuştur. Toplam öğrenci sayımız 2010 yılında 16.298 iken bu gün sayı 29.031'e ulaşmıştır. Üniversitemizin 2010 yılında bilimsel araştırma proje sayısı 94 iken, bu gün TÜBİTAK, SANTEZ, TAGEM, Kalkınma Ajansı ve AB destekli 69 projemiz ve Üniversitemiz bünyesinde devam eden 471 Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) bulunmaktadır." dedi.

Konuşmasında TEKNOPARK'a da değinen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.'nin Çorlu'da bulunan TGB-2 yap-kullan-devret modeli içinde 3 adet bina ve 1 sosyal tesis yapılması planlandığını belirterek, bu bölgede "Tekirdağ Avrupa Yazılım Vadisi"  oluşturulmasının onayladığını söyledi.