Sürdürülebilir Tarım Zirvesi Yoğun Katılımla Gerçekleşti

4 Ağustos 2023
Sürdürülebilir Tarım Zirvesi  Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bölgemizin gıda ve tarımsal üretiminde rekabet gücünü arttırarak geleceğe hazırlamak adına düzenlenen "Sürdürülebilir Tarım Zirvesi" yoğun bir katılım ile  odamız Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.

Sürdürülebilir Tarım Zirvesi’nde, verimli arazilerin, tarım sektöründeki gelişmelerin ve Çorlu’nun gıda üretiminde daha da önemli bir merkez haline gelmesi için, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üstlendiğimiz görevleri yerine getiriyoruz.

Zirveye; Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Sn. Gökhan Diktaş, CHP Tekirdağ Milletvekilleri; Sn.Faik Öztrak, Sn. İlhami Özcan Aygun, Sn.Nurten Yontar, İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Sn.Selcan Taşçı Hamşioğlu, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Lokman Hakan Tecer, Ergene Belediye Başkanı Sn.Rasim Yüksel, Saray Belediye Başkanı Sn.Özgen Erkiş, NKÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Sn.Murat Taşan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn.İzzet Volkan, Meclis Başkanı Sn.Erdim Noyan, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Emre Yılmaz, Partilerin İl ve İlçe Başkanları ve Üyeleri, Banka Bölge Müdürleri, İl ve İlçe Protokolü, Oda ve Borsa Başkanları, Odamız Organ Üyeleri, Basın Mensupları ve üyeler katılımda bulundular.

“Bölgemizin Ticari ve Sanayi Gelişimine Liderlik Etti”

Bölgemizin ticaret, sanayi ve tarımda Türkiye’nin en önemli üstlerinden biri konumuna geldiğini söyleyen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Bu üç sektörün bir arada bu kadar kuvvetli olduğu çok az şehrimiz var. Bu konuda gerçekten şanslıyız. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamızda bu güne kadar bölgemizin ticari ve sanayi gelişimine liderlik etti. Ancak; başta pandemide kırılan tedarik zinciri, sonrasında da Rusya Ukrayna savaşından dolayı yaşanan tahıl krizi tarımsal üretimin ekonomik boyutu dışında stratejik olarak ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bu nedenle bölgemizi geleceğe hazırlama vizyonunda tarımsal üretimin gelişimini de hedeflerimiz arasına aldık” dedi.

“Tarımsal Üretimimizin Geleceğini, Sürdürülebilir Tarımı Konuşmak İçin Bir Aradayız”

İzzet Volkan; “Değerli çiftçi dostlarım, içinde bulunduğunuz sıkıntıyı çok yakından takip ediyoruz. Bende bir çiftçiyim, benzer sıkıntıları yaşıyorum. Girdi maliyetlerindeki artış ve bölgemize özel iklim kaynaklı verim kaybından dolayı hepimiz zorlanıyoruz. Başta Ziraat Odamız, Ticaret Borsamız ve şehrimizdeki siyasilerimizin bu sorunları düzenli olarak karar vericilere aktardığını biliyorum. Milletvekillerimizde hem Türkiye Büyük Millet Meclisinde hem de Bakanlıklarda konu ile ilgili çalışmalar yürütüyorlar. Ancak bugün bir araya gelmemizin sebebi sadece bugün yaşadığımız sıkıntılar değil. Gelecek bugünden çok daha zor olacak. Su ihtiyacı , iklim değişikliği ve uluslar arası rekabet gelecekte bizleri çok daha zorlayacak. İşte bugün, tarımsal üretimimizin geleceğini, sürdürülebilir tarımı konuşmak için bir aradayız. İşletmelerimiz nasıl dijitalleşme ve yeşil dönüşüm ekseninde değişiyorsa, tarımsal üretimimizde akıllı tarım, hassas tarım uygulamaları ve belli alanlarda alternatif tarım ürünleri ile şekillenmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir Tarım Zirvesi’nde, tarım sektörünün duayen isimleri, Bloomberg TV Tarım Editörü ve  Moderatör  Sn. İrfan Donat, Sn.Prof.Dr. A.Halim Orta “Genel Tarım”,  Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı  Sn. Ali Ekber Yıldırım, Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Sn. Ali Kırali  “Lisanslı Depoculuk”, Türktraktör Ticari İş Lideri  Sn. Ahmet Canbeyli “Sürdürülebilir Tarım”, Daze Tarım Teknoloji Yetkilisi  Sn. Ümit Dağlı “Drone Teknolojileri”, Balkan Orman ve Tarım Ürünleri Yetkilisi  Sn. Bahtiyar Gürdal “Alternatif Tarım”  konu başlıkları ile katılımcılara bilgi verdi.

HABER GÖRSELLERİ
Sürdürülebilir Tarım Zirvesi  Yoğun Katılımla Gerçekleşti