ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Çorlu TSO´dan Her Yönüyle Gıda Güvenliği Paneli Gerçekleşti

24 Mayıs 2010
Çorlu TSO´dan Her Yönüyle Gıda Güvenliği Paneli Gerçekleşti
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Çorlu Meslek Yüksek Okulu, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği işbirliği ile düzenlenen; Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ’nün katılımda bulunduğu “Her Yönüyle Gıda Güvenliği” paneli  24 Mayıs 2010 Pazartesi günü Çorlu TSO konferans Salonu’nda gerçekleşti.
      Panelde; Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ Sağlıklı Beslenme ve Çocuklarımızı Bekleyen Tehditler; Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Muhammet ARICI Gıda Güvenliği ve Mikroorganizmalar; Doç. Dr. Ömer ÖKSÜZ İşletme Hijyeni; Yrd. Doç. Dr. Tuncay GÜMÜŞ Personel Hijyeni; Prof. Dr. Şefik KURULTAY Mevzuatımızda Gıda Güvenliği konularında katılımcılara bilgi verdiler.
       Panelde açılış konuşması yapan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ; “Üniversite ve Sanayi işbirliğinin günümüzde önemli olduğunu belirterek; Gıda Sanayisi’nin Trakya’da en önemli sanayi kollarındandır. Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliğinin yetkin bir bölümü vardır. Bu bölümle iyi bir işbirliği kurulursa başarı sağlarız. Ar-Ge’ye önem vermemiz ve İnovasyon yapmamız gerekir. Ar-Ge olmadan rekabet yapamayız. Üniversitemizde inovasyonla ilgili bir birim kurduk. Bunu teknoparka dönüştürürsek, Trakyada gıda alanında bir çok gelişme gösteririz.Amacımız Üniversite – Sanayi ile el ele vererek öne geçeceğimize inanıyorum” dedi.

GÜNCEL