Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgisinin Belirlenmesi

11 Temmuz 2023

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: T.C Tekirdağ Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 10.07.2023 tarih ve E-92557496-305.04.02.02-10469690 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda Türk Gıda Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği çerçevesinde gıda etiketlerinde yer alan ve ürünün raf ömrünü belirten tarih bilgisine ilişkin olarak,gıda işletmelerince rehberlik etmek ,uygulamada birlikteliği sağlamak ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla ‘’ Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgisinin Belirlenmesii ve Belirtilmesi Hakkında Kılavuz ‘’hazırlandığı ,ayrıca gıda kaybı ve israfını en aza indirmek için gıdanın raf ömrünün gıda işletmecisi tarafından doğru belirlenmesi,Son TüketimTarihi (STT) veya Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) farkını açıklayan ,tüketici ve gıda işletmelerine yönelik bilgilendirici bir broşür/afiş de hazırlanmıştır.Hazırlanan bu broşür/afişin gıda işletmelerinde tüketicilerin kolayca görebileceği yerlerde kullanılmasının , farkındalık açısından uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Söz konusu Kılavuz ile broşür/afişe 21 haziran 2023 tarihi itibariyle Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasından  ulaşılabilmektedir.

İlgili (https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM)  link adresini bilgilerinize sunarız

DOSYALAR / BELGELER
Ek.Kılavuz