Çorlu TSO Başkanı Özlem Yemişçi Namık Kemal Üniversitesi´ne Ziyarette Bulundu
9 Aralık 2010
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, 6 Aralık 2010 tarihinde Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ’yü makamında ziyaret etti.
Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Ahmet KUBAŞ ve Öğr.Gör. Filiz ÖNER’in de bulunduğu ziyarette Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Gaziantep’te bulunan Gazikent Üniversitesi’nde yapılacak etkinliğe konuşmacı olarak davet etti. Ziyarette ayrıca Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Özlem YEMİŞÇİ’ye TÜSİAD ve TÜRKONFED tarafından ortaklaşa düzenlenen, Dicle Üniversitesi’nin katkıları ile 16-17 Aralık 2010 tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleşecek olan 14. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nden de söz etti.
Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ’ye teşekkür ederek zirveye katılmaktan büyük onur duyacağını, 23 Kasım’da Edirne’de gerçekleştirilen toplantıya da davet edildiğini, ancak yoğun programı dolayısı ile katılamadığını söyledi. Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Edirne’deki toplantıda TÜSİAD Başkanı’nın konuşmasında üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında özellikle Trakya Bölgesi’nde ön plana çıkan faaliyetlerden ve Namık Kemal Üniversitesi’nden övücü nitelikte bahsetmesinin, Üniversiteye ve Şahsına teşekkürlerini sunmasının mutluluk verici bir gelişme olduğunu dile getirdi.
Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, üniversite kurulduğundan ve göreve geldiği günden bu yana üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının geliştirilmesi yönünde büyük çaba harcadıklarını, bu çalışmaların somut adıma dönüştürülmesi yönünde sarfedilen gayretlerin nihayet sonuca ulaştığını ve teknopark kurulum çalışmalarında son aşamaya gelindiğini önemle belirtti:
“Namık Kemal Üniversitesi olarak ülkemizin 7. büyük sanayi bölgelerinden biri olan bu yöreye güvenerek teknopark kurma çalışmalarına başladık. Son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla ve arkadaşlarımızın çabaları ile yapılabilirlik etüdünü tamamladık. Ortaya çıkan rapora göre diğer paydaşlarla da bir araya gelerek kurucu heyet oluşturulacak ve “NKÜ Teknopark”ın resmi olarak hayata geçmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunacağız. NKÜ Teknopark, sadece üniversitenin ve Tekirdağ’ın değil, bulunduğumuz yörenin yeniden yapılanmasını sağlayacak önemli bir projedir. Bölgedeki tüm sanayi kuruluşlarımızın katılımını bekliyoruz. Yörenin ekonomik faaliyetlerini çeşitlendirmede ve yerel sanayinin modernizasyonunu teşvik etmede, bölgeye yabancı sermaye çekmede, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları yaratarak beyin göçünü önlemede önemli bir fırsat olacak NKÜ Teknopark, sanayicilerimize ve üniversitemiz mensuplarına daha iyi çalışma ortamı ve yüksek yaşam standardı imkanları da sağlayabilecektir” dedi.
Bölgesel kalkınma ve iş dünyası üzerinde üniversitelerin öncü rol oynadıklarını dile getiren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Namık Kemal Üniversitesi’nin de Trakya Bölgesi’nde üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarının geliştirilmesi, bu işbirliğinin somut adımlara dönüştürülerek bölgesel inovasyon merkezi ve teknopark kurulması yönündeki katkılarının önemini vurguladı.
Trakya Kalkınma Ajansı hibe destek programlarının da bölgedeki inovasyon ve verimliliği arttırması yönünde önemli bir avantaj olduğunu, Trakya Kalkınma Ajansından mali destek alacak kurumların başında üniversitelerin geldiğini açıklayan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, rekabet gücünün arttırılmasında ve daha çok proje üretilmesinde hibe programlarının öneminden söz etti.
Rektör Prof.Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen proje verme süresinin bir ay daha uzatılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydederek öğretim elemanlarını daha fazla proje üretmeleri yönünde motive ettiklerini, söyleyerek Diyarbakır’daki toplantıda iş ve sanayi dünyası ile bir araya gelerek bölgesel ve ülke kalkınmasında üniversitelerin ve sanayicilerin rolünün bir kez daha irdeleneceğini açıkladı.