Gazikent Üniversitesi´nde Doğrudan Demokratik Katılım Seminerleri Başladı
ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI
ÖZLEM YEMİŞÇİ
GAZİKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Gazikent Üniversitesi’nde Doğrudan Demokratik Katılım Seminerleri çerçevesinde; Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ ve Türkiye’nin ilk Kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak davet edilen, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ’nin konuşmacı olarak katıldığı seminer; 15 Aralık 2010 Çarşamba günü Hasan Kalyoncu Kampusu’ndeki Amfide yapıldı.
“Türkiye Demokrasisinde Kadının Doğrudan Katılım Süreci ” konulu söyleşiye; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem Yemişçi, Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Filiz, Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Fatih Büyükkonuklu, Gazikent Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hanifi Aslan, Haluk Kalyoncu, Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri, bürokratlar, işadamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Program, Gazikent Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Hanifi Aslan konuşmasında; “Namık Kemal Üniversitesi ile Gazikent Üniversitesi arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalanacak. Türkiye’nin iki uzak şehri arasında böyle bir protokol imzalanması ve işbirliği yapılacak olması sevindirici bir gelişme” dedi.
Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Haluk Kalyoncu da konuşmasında “ Bir çok Avrupa ülkesinden önce kadına seçme seçilme hakkının verilmiş olduğu bir ülkede yaşamak gurur verici. Kadına verilen değer ve kadınların da çalışma hayatında başarılı olmaları çok önemli. Özlem YEMİŞÇİ bu başarının en güzel örneği” ifadelerine yer verdi.
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü konuşmasında; “ Güneydoğu’nun gözbebeği, çalışkan insanlarıyla ünlü Gaziantep’te olmaktan memnunun. Gaziantep her alanda olduğu gibi, yükseköğretim alanında da bir atılım yaptı. Üniversite sayısının artmış olması sevindirici bir gelişme. Eğitim alanındaki bu önemli atılıma öncülük eden girişimcilere, toplum önderlerine, emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
Küreselleşme süreci üniversiteleri de yakından ilgilendiriyor. Üniversiteler arasında artık bir rekabet söz konusu. Üniversitelerin yetkin hocalarla, başarılı, nitelikli öğrencilerle toplumla bütünleşmesi, topluma öncülük etmesi gerekir. Üniversite sayısının artmasıyla eğitim alanında bir atılım gerçekleşti. Türkiye’nin geleceğinin, üniversitelerle daha aydınlık olacağına, 2023 yılında Türkiye’nin Dünya’da çok önemli bir yere geleceğine inanıyorum. Kız çocuklarının eğitim sürecine katılması için yapılan çalışmaları takdir ediyorum. Kadının demokratik hayata katılımı, başarılı olması çok önemli. Sayın Özlem YEMİŞÇİ bu başarının en somut örneğidir.
Yurt dışına yaptığım gezilerde özellikle Hollanda’da üniversite – sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu gördüm. Üniversite- sanayi araştırma, geliştirme çalışmalarının ekonomiye olan katkısı çok önemli. Ben de bu süreci başlatma adına sanayi ile işbirliği için çalışmalar yaptım. Fabrikalar öğrencilerimize kapılarını açtılar, şimdi öğrencilerimiz haftada bir gün fabrikalarda uygulamalı eğitim yapıyorlar. Böylece mezun olduklarında da istihdam ediliyorlar. İnovasyon Merkezi ve Teknopark kurulması için protokoller imzaladık. Bugün de Gazikent Üniversitesi ile Akademik İşbirliği Protokolü imzalayacağımız için çok mutluyum. Üniversiteler sanayicilerle ortaklaşa çalışıp sorunlara çözüm bulmalılar.”
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, “ Türkiye Demokrasisinde Kadının Doğrudan Katılım Süreci ” konulu konuşmasına; Gaziantep’te bulunmaktan, Gazikent Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek başladı. Kadınların ve gençlerin inanç ve azimle çalışarak hak ettikleri yeri bulacağına inandığını belirten Özlem YEMİŞÇİ; “İş hayatına başlarken insanın sevdiği işte başarılı olacağından hareketle mücadele ve azimle çalıştım. Kadın ve genç olunca bir takım engellerle karşılaştım ama yılmadım. Türkiye’nin ilk kadın Oda Başkanıyım.Rahmetli Sakıp Sabancı’nın da dediği gibi başarının altın anahtarı: “ Çalışmak, çalışmak, çalışmak…” İnançlarımızın doğrultusunda gittiğimizde, başarıya odaklandığımızda, çalıştığımızda başarıya ulaşırız. İnanç, görmediğine inanmaktır; bunun mükâfatı da inandığını görmektir. Siz gençler de başarıya ulaşmak istiyorsanız, dezavantajlara takılıp kalmayın, avantajlarınızı iyi kullanın. Gazikent Üniversitesi’ni Gaziantep’e kazandıran Hasan Kalyoncu’ya Allah’dan Rahmet diliyor, Gazikent Üniversitesi’ni yaşatan, çalışan, emek veren herkese teşekkürü bir borç biliyorum.”
Program, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ile Gazikent Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan’ın iki üniversite arasında “ Akademik İşbirliği Protokolü” imzalamasıyla devam etti. Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü; “Bu işbirliğinin iki üniversite için, iki kent için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Prof. Dr. Hanifi Aslan da; “ Üniversitemizin en önemli fonksiyonlarından biri de diğer üniversitelerle, sanayi kuruluşlarıyla öğrencilerimizin gelişimi için ortaklaşa çalışmalar yapmak. Bu işbirliğinin de iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Programın sonunda Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Osman Nuri Filiz, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi’ye hediye takdim etti ve “ Üniversitemizde böyle başarılı insanları sizlerle buluşturacağız. Hayattan ders almak ve azimli olmak çok önemli. Sık sık bu tür söyleşiler yapacağız ” dedi. Program, Gazikent Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan’ın Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü’ye hediye takdimiyle sona erdi.