Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği

25 Temmuz 2022

İlgi: T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 29.06.2022 tarihli ve E-53549773-150.01-4024373 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği güncellenerek 16.10.2021 tarihli ve 31630 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelikle birlikte evvelce yürürlükte olan yönetmeliğin Ek Listelerinde değişiklikler yapılmıştır.

Yeni yönetmelikle birlikte; eski yönetmelikte kapsam dışında kalan faaliyetlerin bazıları çevre iznine tabi hale gelmiştir. Özellikle hammadde olarak metal sac ve plastik kullanan işletmelerin çevre iznine tabi olduğu görülmektedir. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği Ek-2 Listesinde yer alan 3.15 Maddesi "Hammadde kapasitesi 3 ton/gün ve daha fazla olan metal saçtan depo, tank, tanker, konteyner, kapı, makine vb. üreten tesisler" ve 4.17 Maddesi "Plastik hammaddeler kullanarak plastik ürünler üreten tesisler" çevre iznine tabi olmuşlardır.

Bu itibarla; söz konusu tesislerin Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamındaki başvurularını anılan hüküm doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.