Toplantı Daveti

6 Haziran 2022

İlgi: T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün 03.06.2022 tarihli ve E-31403330-050.99-3727477 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Sayın Valimiz Aziz YILDIRIM'ın başkanlığını yürüttüğü Sanayi ve Teknoloji İşbirliği kurulunda 16 Aralık 2021 tarihinde hazır ambalajlı ürünlere yönelik tartım ve etiketleme konusunda bilgilendirme toplantısı yapılması kararı alınmıştır.

Hazır ambalajlı mamullere ilişkin denetimler 12 Mart 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe giren 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu, Hazır Ambalajlı Mamullerin Ağırlık ve Hacim Esasına Göre Net Miktar Tespitine Dair Yönetmelik(76/211/AT) ve konu ile ilgili diğer mevzuat çerçevesinde yürütülmektedir. Söz konusu mevzuat ve denetim faaliyetleri ile ilgili hazır ambalajlı mamul üreticisi firmalara yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine uygun olarak üretim yapılmasına ilişkin bilgilendirme toplantısı planlanmıştır.

Toplantı Yeri: Çorlu Ticaret ve Sanay Odası Toplantı Salonu

Tarih: 15.06.2022 / Saat:14:00

Not: Hazır ambalajlı mamul, bir ürün ve bu ürünü içerisinde taşıyan ambalajlardan oluşan; içerisinde sabit miktarda ürün bulunan; üzerine ağırlık, hacim,adet veya alan ölçü birimleri basılmış olan; satın alanın bulunmadığı bir yer ve zamanda ambalaj içerisine doldurulan; ambalajı değiştirilmedikçe bu değerin değişmediği paketlenmiş ve/veya kapatılmış ambalajlar içerisinde bulunan ürünlerdir. (kraker, çikolata, şekerleme, un, yoğurt, su, süt ve süt ürünleri, meyve suları, gazlı ve alkollü içecekler, deterjan, kişisel bakım ürünleri, boya, sabun vb.)

Bilgilerinize sunarız.