Davetler ve Gündemler

28 Mart 2022
Sayın Valimiz Aziz YILDIRIM başkanlığında 16.12.2021 tarihinde gerçekleştirilen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu'nun (SANTEK) “İl özelinde ithalatı yapılan ara malların, ithalatçı firmaların talebine istinaden yurt içinden temini konusunda, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi verileri kullanılarak ithal edilen ürünleri üreten firmaların tespit edilmesine ve ana firma odaklı yerlileştirme çalışmaları yapılmasına” şeklinde karar alınmıştır.
Bu karar çerçevesinde İl Müdürlüğümüz tarafından, Sanayi Sicil ve Üretim Girdi Muafiyet Belgesi kayıtlarının incelenmesi neticesinde, ithalat tutarları on milyonlarca USD ye ulaşan BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Arçelik A.Ş. Elektronik ve Kurutma İşletmeleri yetkilileri ile ön değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Yukarıda belirtilen firmaların kendi bünyelerinde yaptıkları değerlendirmeler neticesinde yerlileştirmek istedikleri ürünlerin bilgileri İl Müdürlüğümüze iletilmiştir.
Ekte gönderilen ürün listelerinde belirtilen ürünler, miktar olarak ürün bazında değişmekle birlikte yüz bin adet, hatta milyon adetlere ulaşmakta, İlimiz ve Ülkemiz firmalarına da bu global firmalara tedarikçi olma fırsatı sunmaktadır.
Tedarikçi olunması halinde söz konusu firmaların yurtdışındaki ve yurtiçindeki diğer tesisleri için de tedarikçi olunması fırsatı da oluşabilecektir.
31.03.2021 tarihinde saat 14:00'da aşağıda belirtilen adreste, firmaların ürettirmek istedikleri ürünlerin tanıtımını ve tedarikçi olmak isteyen firmalarla (B2B) görüşmelerini de içeren toplantı T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüz, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi birlikteliğiyle yapılacaktır.
Bilgilerinize sunarız

Toplantı Tarihi ve Saati: 31.03.2022 - Saat: 14:00
Toplantı Yeri: Çerkezköy OSB Konferans Salonu Çerkezköy OSB Bölgesi Çerkezköy / TEKİRDAĞ
DOSYALAR / BELGELER