Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) Makine ve Metal Sektör Buluşmaları

15 Kasım 2021

Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz YILDIRIM’ın Başkanlığını yürüttüğü Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulunda, İlimiz sanayisinin daha katma değerli ürünler üretmesi, ülke bazında ithal edilen bazı ürünlerin İlimiz firmaları tarafından üretilerek yerlileştirilmesi, firmalarımıza Pazar bulunması vb. amaçların gerçekleştirilmesi için, savunma, uzay, havacılık, nükleer, raylı sistemler, deniz araçları vb. stratejik ve yüksek teknoloji ihtiva eden sektörlerde faaliyet gösteren ve AR-GE yönü güçlü firmaların, İl sanayicileri ile bir araya getirilmesi yönünde karar alınmıştır.

Tekirdağ, yaklaşık 3000’e ulaşan ve hemen hemen tüm sektör ve alt sektörlerde üretim yapan sanayisi, traktörden muhtelif tarım makinalarına, televizyondan buzdolabına, muhtelif kimyasallardan ilaca, hidrolik sistemlerden otomotiv yedek parçalarına, muhtelif alüminyum ürünlerinden teknik tekstil ürünlerine, kablolara varana kadar çok geniş ürün üretime yeteneğine sahiptir.

İthalatı yapılan bir çok ürünün yerli üretilmesi mümkün iken, ithalatçı firmalarla üretici firmaların birbirlerinin ihtiyaç ve üretim yeteneklerinden haberdar olmaması, ithalatı ve cari açığı arttırmakta, yerlileşmenin de daha yavaş ilerlemesine neden olmaktadır.

Bu çerçevede yüksek teknoloji üreten lider firmalarımızın (Aselsan, Tusaş, Akkuyu Nükleer A.Ş., Tülomsaş, Asfat vb.) ithal ettikleri ve ürettirmek istedikleri ürünlerin sanayicilere tanıtılması, İlimiz firmaları ile lider firmaların ikili (B2B) iş görüşmeleri ve firma ziyaretleri yaparak firma kapasite ve yeteneklerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamayı hedefleyen toplantı Odamız, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı ile aşağıda belirtilen tarihte ve adreste yapılacaktır.

Makine ve metal sektörü temsilcilerinin katılımlarını rica eder, memnuniyet duyarız.

Bilgilerinize sunarız,

Saygılarımızla.