Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe” Projesinin Basın Lansman Toplantısı Gerçekleşti

27 Ekim 2021

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan  “Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe” Projesi’nin Basın Lansman Toplantısı Odamız  ev sahipliğinde  gerçekleşti.

Toplantıya; Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Sayın Cafer Sarılı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet Volkan  ve Basın Mensupları katılımda bulundular.

Toplantıda proje ile ilgili Basın Mensuplarına bilgiler aktarıldı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)

Çorlu TSO, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Çerkezköy TSO  ortaklığında hazırlanan “Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe projesi ile Çorlu’da Namık Kemal Üniversitesine tahsisli atıl bir binanın tadilatının gerçekleştirilerek CNC, talaşlı imalat ve makine bakım, mekatronik ve otomasyon, teknoloji ve tasarım atölyeleri ve icathane’nin oluşturulması suretiyle bölgenin ihtiyacı olan bir mesleki eğitim merkezinin kurulması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, Çorlu ve çevresinde bir mesleği olmayan liseli ve meslek yüksekokullu gençlerin alanında uzman eğitimciler tarafından ücretsiz olarak verilecek meslek edindirme eğitimleri ile yetiştirilmesi ve bu kişilerin sanayide aranan, yüksek vasıflı teknik elemanlar olarak istihdam edilmesi hedeflenmektedir.

HABER GÖRSELLERİ