Odamız Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı´nda 2022-2025 Stratejik Planı Kapsamında SWOT Analizi Değerlendirildi

9 Eylül 2021

TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: "Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak" hususları çerçevesinde; Odamız 2022-2025 Stratejik Planı kapsamında SWOT Analizinin değerlendirilmesi başlığı altında 2021 yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı 8 Eylül 2021 Çarşamba günü gerçekleşti.

Toplantıya: Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Sayın Şeniz Özhan ve Odamız Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katılımda bulundu.

“Meslek Komitelerimiz; Esnafımızın ve Sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir”

Sözlerine başlamadan önce müjdeli bir haberi paylaşan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Odamız Milletlerarası Ticaret Odası ve Dünya Odalar Federasyonu tarafından düzenlenen, tüm dünyadaki ticaret ve sanayi odaları tarafından hazırlanmış projeleri uluslararası platformda yer alan ‘2021 Dünya Odalar Yarışması’na Trakya Kalkınma Ajansı ile beraber yürüttüğü Dış Ticaret İstihbarat Merkezi projesiyle katılarak “En İyi Sıra Dışı Proje” kategorisinde 33 ülkeden 78 proje içerisinden finale kaldı. 25 Kasım tarihinde projemizi sunmak ve bu dünyaca prestijli ödülü ülkemize getirmek için Dubai’de olacağız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, Çorlumuzu tekrar gururlandıracağız. Bu gurur hepimizin. Bizler, sanayicisi ile esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda 2022 – 2025 stratejik planımızın en önemli adımı olan SWOT analizimizi bugün sizlerle belirleyeceğiz. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Amacımızın, üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir Çorlu yaratmak olduğu herkesçe bilinmelidir. Odaların çalışması, meslek komitelerinin çalışması ile doğru orantılıdır.  Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için meslek komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Odaların başarılı olması meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple eğer ortada bir başarı varsa bu başarı sizlerin gayretleriyle olmuştur. Siz değerli meslek komite üyelerimize bu süreçte odamıza ve bölgemize yarattığınız  katma-değer için teşekkür ediyorum” dedi.

Meslek Komitelerinin Odamızın gelmiş olduğu başarılı noktada en üst düzeyde emek harcayan gruplar olduğunu dile getiren Odamız Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Geçtiğimiz hafta bir başarılı haber daha aldık. Dünya proje yarışmasında Dubai’de  Kasım ayında yapılacak yarışmada finale kaldık. Bu  başarıdan dolayı başta Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, Meslek Komitelerimiz ve Meclis Üyelerimizi tebrik ediyorum. Emek veren, bu başarıyı ve gururu bize yaşatanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Şeniz ÖZHAN Odamız 2022-2025 Stratejik Planı kapsamında SWOT Analizinin değerlendirilmesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda; 2019 Eylül-2021 Eylül tarihleri arasında yaptıkları çalışmalar kapsamında birinci olan 13. Meslek Komitesi üyelerine Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, Meclis Başkanımız Erdim Noyan tarafından başarı sertifikaları takdim edildi.

HABER GÖRSELLERİ