UkraineInvest Guide 2020

15 Ekim 2020

İlgi: TOBB’nin 14.10.2020 tarihli ve 34221550-720- 8885 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, doğrudan yabancı yatırımı çekmek ve mevcut yatırımcıların Ukrayna'daki işlerini genişletmelerine yardımcı olmak amacıyla 2016 yılında kurulmuş olan ve Ukrayna Hükümeti'nin yatırım teşvik ofisi olarak görev yapan UkraineInvest tarafından 2020 yılı Eylül ayında "UkraineInvest Guide 2020" yatırım rehberin yayınlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu rehberin; tarım, enerji, ağır makine, tekstil, bilgi iletişim teknolojileri, gayrimenkul mülkleri (özelleştirme), bölgesel altyapı yatırımları, lojistik, imalat, sağlık hizmetleri ve ilaç, madencilik endüstrisi, sanayi parkları, atık yönetimi gibi Ukrayna ekonomisinin çeşitli sektörlerindeki yatırım potansiyelini bölgesel nitelikte ve proje özelinde ortaya koyarak yabancı yatırımcı arayışında olduğunun görüldüğü ifade edilmektedir. Özellikle, ülkemizde hâlihazırda yer alan ihracat ağını genişletmek isteyen ve/veya üretici/yatırımcı firmalarımız için rehber kapsamındaki proje detaylarının incelenerek Ukrayna'daki özelleştirme ve kamu özel işbirliği ortaklıklarından pay alınabilmesi ve Türk sermayesinin artırılabilmesi açısından önem arz ettiği bildirilmektedir.

"UkraineInvest Guide 2020" rehberine https://ukraineinvest.gov.ua/guide/ adresinden ulaşılması mümkün bulunmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.