Çorlu TSO´da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleşti

14 Ocak 2015
Çorlu TSO´da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi işbirliğiyle; 17-27 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlanmıştır.

Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Sayın Kaymakamımız Levent Kılıç, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Tolga Erkan ve Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Ahmet Durmuş'un katılımlarıyla 14 Ocak 2015 Çarşamba günü Odamız Meclis Salonu'nda sertifika töreni gerçekleştirildi.

Sertifika törenine; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Fatih Keskin katılımda bulundular.

"GİRİŞİMCİLER BÖLGEMİZE VE ÇORLUMUZA HAYIRLI OLSUN"

Sertifika töreninde konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Odamız, Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle 17-27 Kasım 2014 tarihlerinde 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan girişimciler sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Çorlu TSO olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de destekleriyle devam edecektir. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Sayın Tolga Bey'e, bizimle iş birliğinde bulunan İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Ahmet Bey'e ve teşriflerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Levent Kılıç'a teşekkür ederiz" dedi.

"ÇORLU HER TÜRLÜ İŞ İMKANINI SAĞLAYACAK KONUMDADIR"

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç; "Böyle bir törende olduğumdan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu eğitime katılıp sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarını tebrik ediyorum. Meslek edinme ve iş yeri açma konusunda girişimcilik sertifikası almak önemli bir adımdır. Çorlu iş imkanı açısından fırsatlar yeridir. İç Anadolu'da ki yerleşim yerlerine göre Çorlu daha fazla göç alan bir yerdir. Her türlü hizmete layık ve alınan sertifikaların değerlendirileceği bir bölgedir. Bazen sertifikanız olabilir ama bu size iş kurma fırsatı vermez.Çorlu sizlere her türlü iş imkanını sağlayacak bir konumdadır. Çorlu Kaymakamlığı olarak sizlere her türlü danışmanlık desteğini vermeye hazırız. Sizleri tebrik ediyorum ve atacağınız adımlar için başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"ALDIĞINIZ SERTİFİKALARIN NETİCESİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Durmuş; "2014 yılı içerisinde açılmış olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine destek veren Çorlu TSO' ya çok teşekkür ederim.Eğer bizimle bu ortaklık içinde olmasalardı şu an bu sertifika törenini yapamıyor olurduk. KOSGEB Müdürümün de sizlere çok büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Girişimci adaylarına seslenen Durmuş;"Biz sizlere işiniz olmadığı için ve birer işletmeci olmanızı istediğimiz için böyle bir imkan sunduysak lütfen bunların sonuçlarını görelim. Siz ne kadar işinizin arkasında durursanız ben o kadar ödenek sağlayabilirim ve daha fazla insan bundan fayda görebilir. İşletmenizi açtıktan sonra bizimle bağlantınızı kesmeyin. İşletmenize aldığınız her elemanla ilgili teşvikimiz, desteğimiz devam edecektir" açıklamalarında bulundu.

"2014 YILINDA 3 EĞİTİM TAMAMLANDI"

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Tolga Erkan; "2014 yılı içerisinde üçüncü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimizi tamamlamış bulunmaktayız. Açacağınız işletmeler bölgemize ve sizlere hayırlı olsun. Şu an hepiniz girişimci adayısınız. Kendi şirketlerinizi kuracaksınız. İşletme ve KOBİ statüsüne geçeceksiniz. Bu sertifika evladiyelik bir sertifikadır. İster beş, ister on yıl sonra şirketinizi kurabilirsiniz. Eğer hemen bir şirket kuracaksanız Çorlu TSO bünyesinde bulunan KOSGEB birimindeki çalışma arkadaşlarından destek isteyebilirsiniz. 70 saatlik eğitim boyunca teorik eğitimi aldınız. Bundan sonra işletmelerinizi açtığınızda hayat eğitimini alacaksınız. İstediğiniz zaman kapımızı çalabilirsiniz" dedi.