Mısır Üretici Kayıt Sistemi

29 Mayıs 2020

İlgi: TOBB’nin 14.05.2020 tarihli ve 34221550-100-4344 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Mısır İthalat ve İhracat Kontrolleri Genel Organizasyonu'nun (GOEIC) internet sitesinde Mısır Üretici Kayıt Sistemi (ÜKS)'nde üyelikleri askıya alınan firmaların listesinin yayımlandığı belirtilerek, söz konusu listede ek-1'de yer alan Türk firmalarının da yer aldığı belirtilmiştir.

Yazıda, Kahire Ticaret Müşavirliği ile GOEIC yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmede, 31.05.2020 tarihine kadar ÜKS'nin açık olacağı, söz konusu listede yer alan firmaların 31.05.2020 tarihine kadar dosyalarında bulunan eksikliklerini tamamlamaları; aksi halde anılan firma başvurularının işlemden kaldırılıp, yeni bir başvuru yapılması gerekeceği açıklanmıştır.

Yazıda devamla, Ticaret Bakanlığı'na ve Kahire Ticaret Müşavirliği'ne başvuru yapmakla birlikte, başvuruları farklı sebeplerden dolayı sonuçlanmamış olduğu anlaşılan firmaların son durumlarını gösteren listenin de ek-2'de yer aldığı ifade edilmiştir.

Bu itibarla, öncelikle ek-1'deki listede yer alan firmalar arasında Odamız üyesi olanların 31.05.2020 tarihine kadar ÜKS'de eksikliklerini tamamlayarak GOEIC'e güncel bilgilerini iletmeleri ve ek-2'de yer alan Odamız üyesi firmalara da başvurularının durumu başvuru ve eksik belgelerinin iletilme tarihlerini de içerir şekilde güncelleme yapılmasını gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.