Yarını Kodlayanlar - Online Kodlama Eğitimi

6 Mayıs 2020

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” Projesi doğrultusunda online ücretsiz eğitimler verilmesi planlanmaktadır. Bu eğitimler sayesinde çocuklarımızın sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğreneceği belirtilmiştir.

Proje kapsamında verilen eğitimlerde çocuklara 4 temel değerin öğretilmesi hedeflenmektedir. Bunlar;

Hayal et – Tasarla – Yap – Paylaş başlıklarında önem arz etmektedir.

81 ilde 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca “Scratch” programlama dili eğitimleri verilmektedir. Bununla birlikte çocukların yaratıcı düşünme becerileri ile algoritmaya ve kodlamaya giriş yapmaları sağlanmaktadır. Sonrasında eğitimi alan çocuklarla “Hackathon” etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

İlgili eğitimlere başvurmak için aşağıda belirtilen linke tıklayıp başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Eğitimler kontenjanla sınırlı olup; gereğini bilgilerinize sunarız.

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ