2019 yılı Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması

6 Nisan 2020

İlgi: İstanbul Sanayi Odası’nın 30.03.2020 tarihli yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 1968 yılından bu yana her yıl kamuoyuna sunulan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması, sanayimize ve ekonomimize ilişkin önemli bir referans niteliğinde olduğu bildirilmiştir.

2019 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılabilme alt sınırı üretimden satışlarda 125 milyon TL olarak tespit edildiği belirtilmiştir. Büyüklük sıralamasında temel kriter olarak alınan net üretimden satış verilerinin Kurumlar Vergisi Beyannamesi(E-beyanname) ile tutarlı olması gerekmektedir.

Üretimden satışları 125 milyon TL’yi aşan ve 2019 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na katılmak isteyen kuruluşların;

www.iso500.org.tr adresinde yer alan “Anket Kullanıcı Girişi” uygulamasını kullanarak anket bilgilerini doldurulması ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesi(E-beyanname);

4 Mayıs 2020 tarihine kadar sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.