Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması Fırsatları

12 Şubat 2020

İlgi: TOBB’nin 12.02.2020 tarihli ve 1463 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması, 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kosova Ticaret Odası ve Birliğimiz arasında gerçekleştirilen temaslarda, ilki Türkiye'de, ikincisi Kosova'da olmak üzere Serbest Ticaret Anlaşmasının getirdiği fırsatlar üzerine toplantı düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Bahse konu toplantıların ilki, 19 Şubat 2020 tarihinde, Birliğimiz ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecektir. Toplantı kapsamında, Birliğimiz Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Berat Rukiqi'nin açılış konuşmalarının akabinde, Ticaret Bakanlığı temsilcisinin "Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması" üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirmesi öngörülmektedir.

Toplantı kapsamında ayrıca, Türk ve Kosova özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri planlanmaktadır. Katılmak isteyenlerin kosova.tobb.org.tr adresinden kayıt yaptırması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Bilgi için: