Tekstilde Temiz Üretim Uygulamalarında Yenilikçi Sürdürülebilir Yaklaşımlar Çalıştayı

11 Şubat 2020

11/02/2020

Odamız ve Can Tekstil Entegre Tesisleri ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi işbirliğinde 18 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek “Tekstilde Temiz Üretim Uygulamalarında Yenilikçi Sürdürülebilir Yaklaşımlar” çalıştayına katılımınızı rica eder, memnuniyet duyarız.

Çalıştay İçeriği:

Moderatör: Sn. Prof. Dr. Bülent EKER (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı)

14:00-15:10  I. Oturum

14:00-14:10  Protokol Konuşması

Sn. Erdim NOYAN (Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı)

14:10-14:20  Protokol Konuşması

Sn. Fahrettin AKÇAL (Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü)

14:20-14:30  Protokol Konuşması

Sn. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü)

14:30-14:50  Can Tekstil Entegre İşletmelerinde Temiz Üretim Uygulamaları: Tehlikeli Maddelerin Sıfır Deşarjı Amacıyla Yenilikçi Bir İzleme ve Kontrol Modelinin Oluşturulması-Proje Tanıtımı

Sn. Gözde ABACI (Can Tekstil Entegre Tes. Sürdürülebilirlik Sorumlusu, Proje Yürütücüsü)

14:50-15:10  Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik Uygulamaları

Sn. Prof. Dr. Nilgün CILIZ (Boğaziçi Üniversitesi, Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi, Proje İzleyicisi)

15:10-15:30  Çay/Kahve Arası

15:30-16:30  II. Oturum

15:30-15:50  Tekstil Sektöründe Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi ve Temiz Üretim Uygulama Örnekleri

Sn. Doç. Dr. Günay YILDIZ TÖRE (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Proje Akademik Danışmanı)

15:50-16:10  Tekstil Boya ve Terbiye Proseslerinden Alınan Atıksu Numunelerinin Detoks Parametrelerine Göre Test Edilmesi ve Sonuçların Değerlendirilmesi

Sn. Selvihan ELİDÜZGÜN (Intertek Test Hizmetleri A.Ş. Çevre Lab. Müşteri Yöneticisi, Proje Test Hizmetleri Sağlayıcısı)

16:10-16:30  LEO-TEXTILE MRP-II Yazılımında ZDHC Modellemesi ve Uygulaması

Sn. Mustafa TAŞDELEN (Güncel Yazılım Ltd.Şti. Genel Müdürü, Proje Yazılım Hizmet Sağlayıcısı)

16:30-17:00 Kapanış, Soru/Cevap

Yer: Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Eğitim Salonu

Saat: 14:00-17:00

Eğitimlerimize http://www.corlutso.org.tr/akademi.html (Çorlu TSO Akademi) adresinden başvurmanız dahilinde kaydınız gerçekleşecektir.