Bilirkişi Temel Eğitimi Hk

4 Kasım 2019

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’nin 11.10.2019 tarihli yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Bilirkişilik Kanunu kapsamında “Bilirkişilik Yönetmeliği” 03/08/2017  tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir. Bu yönetmelikte belirtildiği gibi bilirkişilik başvurusu yapacak kişiler için “Temel Bilirkişilik Eğitimi” zorunlu hale geldiği belirtilmiştir.

Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi’nin 29.09.2017 tarihinde “Temel Bilirkişilik Eğitimleri” konusunda bakanlık tarafından yetkilendirildiği temel eğitimin 18 saatlik teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşmakta olduğu belirtilmiştir. Eğitim sonunda katılımcılara katılım sertifikası verilecektir. Konu ile ilgili başvuru şartları; ilgili kanun ve yönetmeliklerce bilirkişi olma özelliklerine haiz ve beş yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler başvuruda bulunabilir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,