Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Milletvekilleri´nden Çorlu TSO´ya Ziyaret

21 Ocak 2015

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Burgas Milletvekili Hüseyin Hafız, HÖH Şumen Milletvekili Aydoğan Ali ve HÖH Trakya Temsilcisi Güner Çetin, 21 Ocak 2015 Çarşamba günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na ( Çorlu TSO) ziyarette bulundular.

Ziyarette; Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Meclis Başkan Yardımcısı Ersan Peyamisafa, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Fatih Keskin hazır bulundular.

"BULGARİSTAN İLE OLAN TİCARET İKİ KATINA ÇIKMALIDIR"

"Türkiye ve Bulgaristan arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, bizler için öncelikli hedefler arasında yer almaktadır" diyen Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; "Dünyanın yeni bir değişim sürecine girdiği bu dönemde fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hedefimizi net olarak belirlemeliyiz. Bulgaristan ile olan ticaretimizi en azından iki katına çıkarmamız gerekir. Bulgaristan ve Türkiye'nin ticarette işbirliği yapmasıyla iki ülkenin de kalkınacağını düşünüyorum. Burada bizlere de görev düşüyor. Bu görev de sürekli bir şekilde işbirliği halinde olmamız, işlerin sadece konuşmada kalmaması ve birlikte hareket etmemizdir" ifadelerini kullandı.

" İŞ ADAMLARIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ"

"Komşu ülkelerimiz ile ilişkilerimizi güçlendirmek ve işbirlikleri oluşturmada büyük çaba sarf ediyoruz" açıklamasında bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu; "İş adamlarımızın rahatlıkla seyahat edebilmesi ve ticaret yapabilmeleri için her türlü kolaylığı göstermeye çalışıyoruz, vize işlemlerinde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Konsolosluklarımızı ziyaret ediyor, kardeş odamız Yambol Ticaret ve Sanayi Odası ile bağlarımızı koparmıyoruz.Bu ziyaretin bölgesel organizasyonlar arası iletişimi geliştirmeye vesile olmasını ve bölgesel işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Bölgesel oluşumlar ve birlikler arasındaki işbirliği bize her zaman daha fazla güç ve işbirliği alanı sağlayacaktır" dedi.

"TÜRK - BULGAR İŞ ADAMLARINI BİR ARAYA GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Bulgaristan HÖH Partisi Burgas Milletvekili Hüseyin Hafız; " Bölgede ve Türkiye'de yaşayan iş adamlarını Bulgaristan'da iş yapmaya teşvik etmek istiyoruz. Belirli ziyaretlerimizle birlikte somut projelere adım atmayı hedefliyoruz. Bulgaristan da ki ve Türkiye de ki iş adamlarını bir araya getirip iş birliği yapmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım gelecek yıllarda istişarelerle birlikte ticaret hacminde büyüme sağlanır ve iki ülke bundan fayda görür. Biz ticaret odalarını ziyaret ederek iş fırsatları hakkında yatırımcılara bilgiler veriyoruz" açıklamasında bulundu.

"İMKAN VE FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMELİDİR"

Bulgaristan HÖH Partisi Şumen Milletvekili Aydoğan Ali; "Gerçekleşecek olan yatırımlar ve işbirlikleriyle, yeni iş fırsatları ortaya çıkacaktır. Bunun sonucunda Bulgaristan ekonomisinde bir düzelme ve Türk iş adamlarının iş hacminde genişleme olacaktır. Biz yapmış olduğumuz ziyaretler de üstüne basarak söylüyoruz; 'Türkiye'de ki iş adamlarının biraz daha girişimci ve cesur olmaları gerekiyor'. Sınırdan her geçişimde üç fabrikanın daha kurulduğunu görüyorum. İmkan ve şartlar uygun. Bu fırsatların değerlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.