Kolombiyada Türk Çelik Ürünlerine Ek Gümrük Vergisi Getirilmesi

Tarih     :12/04/2019

Sayı       :3557

İlgi: TOBB’nin 26.03.2019 tarihli ve 34221550-720-3213 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı’nın, 13 Mart 2019 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 367 sayılı kararname ile Kolombiya’nın Serbest Ticaret Anlaşması imzalamadığı ülkelerden yapmakta olduğu çelik ürünleri ithalatına 2 yıl süreyle %8,5 ek gümrük vergisi getirdiği bildirilmektedir.

Yazıda, söz konusu kararın, kararnamenin resmi gazetede yayımlandığı gün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtilmekte olup, kararnameye ilişkin detaylı bilgilere Birliğimiz web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/ Ülke Duyuruları/ Kolombiya” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.