U-ETDS Sistemi ve Sayısal Takograf Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Hk.

10 Nisan 2019

Tarih     :10/04/2019

Sayı       : 3493

İlgi: Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 01.04.2019 tarih ve 316 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına C2,C3,Kl,K3 ,Ll,L2,Nl ,N2,Rl,R2, M1,M2,P1,P2,Tl ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş olan firmaların, faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), elektronik olarak bilgi göndermeleri / iletmeleri konusunda zorunluluklar bulunduğu anılan zorunluluğun 31.12.2019 tarihinden itibaren başlayacağı ,

Yetki belgesi sahipleri, sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermelerinin zorunlu bulunduğu, söz konusu zorunluğun, 01.01.2020 tarihinden itibaren başlayacağı bildirilmektedir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ekte belirtilmiş tarihte ve zamanda Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesinde faaliyet gösteren DES OTEL'de Tekirdağ İli ile Edirne ve Kırklareli illerini de kapsayan U-ETDS (Ulaştırma Elektronik Denetleme Sistemi) ile Sayısal Takograf Sisteminde yapılan değişikliklere ait bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya katılımınız hususunu bilgilerinize sunarız.

DOSYALAR / BELGELER
Ek: U-ETDS Toplantı Programı